Halfgasho is een  producer van elektronische muziek uit Malvern, Worcester, Groot-Brittannië. zijn stijl strekt zich uit van Tech House, Progressive House tot en met Deep House, hoewel je die stijlen wellicht niet bij Halfgasho zou verwachten als je hem zou kennen.

De producer is namelijk devoot aanhanger van het Zuiver Land-boeddhisme, en bij Boedisten verwacht je niet in de eerste plaats juist diepe House-muziek. Niets in minder waar, want de producer maakt stevige beats, ondanks zijn verleden als novice monnik. Juist dat laatste ziet Halfgasko juist als kracht; “Mijn spirituele leven verbetert zonder twijfel mijn muziek!”, aldus de muzikant.

Zijn nummer ‘M.A.D.’ is een experiment in de esoterische toepassing van ritme en harmonie. Geluiden die het mystieke universum beschrijven. Het therapeutische getrash van drums, de diepe resonantie van bas, het rustgevende genot van melodie en de wanhopige rasp van menselijke vocalen.

Als Zuiver Land-boeddhist merkte hij dat hij  steeds meer geneigd was zichzelf muzikaal uit te drukken. Vooral met elektronische geluiden, omdat ze het beste lijken te resoneren met zijn interne en externe wereld. Het geeft hem veel vreugde zijn ziel op deze manier uit te drukken en de wereld in te sturen om te zien wie het nog meer begrijpt.

Deel: