‘Your Mind Is Like Mine’, het debuut van Poor Man Richie, is nu beschikbaar op cd, vinyl en digitaal via Yazmine Park. Het album is een dag voor de release met twee uitverkochte release shows gepresenteerd aan het thuispubliek van de band in de Tilburgse Paradox. Een derde show is ingepland op 27 december. Op 11 januari speelt de band een hybride show in de Effenaar, een livestream waar 30 bezoekers fysiek bij aanwezig kunnen zijn.

De eerder verschenen single ‘Gone For The Summer’ en albumtrack ‘Help To The People’ gaven al een indicatie van de veelzijdigheid van de plaat: blue-eyed soul met invloeden uit rock, psychedelica en americana. Spil van de band wordt gevormd door Derrick van Schie en Niels Verweij, die in de eerste jaren van het huidige millennium furore maakten met de Tilburgse rockband Wealthy Beggar.

Tickets voor de shows in Tilburg en Eindhoven zijn verkrijgbaar via de websites van respectievelijk Paradox en Effenaar.

Van Schie en Verweij speelden van 2000 tot 2005 samen in Wealthy Beggar en traden met die band ruim 300 keer op, met shows op onder andere Lowlands in 2001 en Pinkpop in 2004. Tevens brachten ze een album en EP uit bij het gerenommeerde Nederlandse label Play It Again Sam. Van Schie maakte daarna een soloalbum onder de naam Dearhunter en voegde zich bij de americanabands Broken Sun en The Jaydees. Verweij bleef met Van Schie opnames maken in zijn thuisstudio.

In de eerste helft van 2020 zijn Verweij en Van Schie aan de slag gegaan met wat zou uitgroeien tot ‘Your Mind Is Like Mine’. Het songmateriaal is in de basis geschreven door Van Schie en verder uitgewerkt met Verweij. In een volgende fase werd het tweetal bijgestaan door Dave Menkehorst. Alleskunner Menkehorst drumde bij onder andere Sunday Sun, Vreemde Kostgangers en Sir Yes Sir en produceerde platen van onder andere Roosbeef, Helge, Roald van Oosten en Henny Vrienten. Bij Poor Man Richie vervult hij zowel de rol van drummer als producer.

Daarnaast heeft met Maarten van Damme (Racoon, Wende, Drive Like Maria), Eva van Pelt, Alban Sarens (Sir Yes Sir) en Tom Sikkers (Wealthy Beggar, Brotherhood Foundation) een indrukwekkende stoet bevriende muzikanten medewerking verleend aan de opnames voor ‘Your Mind Is Like Mine’.

Deel: