De Turks-Nederlandse band Altın Gün mixt Turkse folk en disco-pop met gruizige psychedelica, funk en rock tot een heel dansbaar en upbeat geheel. Het zestal laat zich inspireren door traditionele Turkse muziek en muzikanten als Selda Bağcan, Barış Manço en Erkin Koray, waarbij ze net als hun grote voorbeelden experimenteren met het samensmelten van verschillende muzikale werelden.

Zo slaagt Altın Gün erin het Turkse geluid uit de jaren 70 vast te houden en tegelijk totaal onherkenbaar fris te klinken met fuzzy bassen, rauwe saz-riffs en zo nu en dan een orgeltje. In 2019 bereikte het succes van de band een nieuw hoogtepunt; naast dat hun tweede plaat ‘Gece’ zeer goed werd ontvangen, wisten ze ook een Grammy-nomatie in de wacht te slepen. Het maakt de verwachtingen voor het aankomende nieuwe album ‘Yol’ des te hoger, waarvan de release op 26 februari 2021 staat gepland.

Op zaterdag 20 februari geeft Altin Gün twee concerten in de grote zaal van Paradiso. Deze vinden plaats om 19.30 uur en 21.45 uur. Beide shows zijn toegankelijk voor 250 bezoekers.

Deel: