Alternatieve rockband Ten Times A Million onderscheid zich met een unieke sound die gaat van stemmig en klein tot groots en euforisch. De band startte in 2012 onder de naam Mandrake’s Monster. Onder die naam volgden meer dan driehonderd shows door heel Europa.

De band trad op tijdens een aftershow van Red Hot Chili Peppers en tijdens The Global Rock Summit (Los Angeles), When Copenhell Freezes Over (Kopenhagen) en Eurosonic Noorderslag (Groningen). Dat het goed ging met de band is een understatement, maar de naam bleek steeds minder te passen bij de ambities en de muzikale richting die het vijftal op wilde. “Mandrake’s Monster maakte muziek die voornamelijk gebaseerd is op helemaal losgaan. Onze songs hebben inmiddels meer inhoud gekregen en liggen veel meer op een lijn met de muziek die we zelf het mooist vinden.

Ten Times A Million is een uitdrukking die staat voor de overtreffende trap. Het verwijst onder andere naar de tien miljoen meters die we met elkaar als band hebben gemaakt, en naar de tien miljoen meters die we nog gaan maken.” Na de succesvolle release van de self-titled debuut EP, bracht de band deze zomer opvolger ‘Born Tomorrow’ uit. Wederom een alternatief rock wonder om je vingers bij af te likken.

Op 12 december staat Ten Times A Million in Patronaat Haarlem.

Deel: