Als performer, songwriter en producer heeft de bijna dertig jaar durende carrière van Richard Marx al talloze hoogtepunten gekend. De pop/softrocker uit Chicago heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen albums verkocht. Van zijn titelloze debuutalbum dat maar liefst vier Top 5 singles had, waaronder ‘Hold on to the Nights’ en ‘Don’t Mean Nothing’, tot het nóg succesvollere ‘Repeat Offender’ met nummer één noteringen voor singles ‘Satisfied’ en ‘Right Here Waiting’. Tot op de dag van vandaag is Marx nog steeds de enige mannelijke artiest die zijn eerste zeven singles in de Top 5 Billboard charts wist te brengen.

De inmiddels 57-jarige songwriter werd op zijn zeventiende ontdekt door Lionel Richie waarna Marx al snel werd uitgenodigd om naar Los Angeles te komen. Tijdens zijn jaren in LA verzorgt hij backing vocals voor grote artiesten als Madonna, Whitney Houston en Julio Iglesias en tekent hij zijn contract bij EMI/Manhattan Records. In 2004 wint hij de Song of the Year Grammy voor de hit ‘Dance with My Father’, welke hij schreef met Luther Vandross.

In 2014 lanceerde Marx ‘Beautiful Goodbye’, het achtste en meest recente album waarvan fans zeggen dat hij hiermee een nieuwe weg is ingeslagen. Bekend om zijn romantische muziek, zegt Richard nu bewust een sensueel en sexy album met avontuurlijke teksten gemaakt te hebben.

11 september 2021 is de verplaatste show van het concert dat initieel zou plaatsvinden op 18 januari 2021 in DeLaMar Theater Amsterdam. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum in Koninklijk Theater Carré.

Deel: