In de maanden oktober, november en december organiseren De Maaspoort Theater & Events en Poppodium Grenswerk een reeks intieme concerten onder de noemer Come Together. Onder andere Spinvis, Lucky Fonz, Glen Faria en Amsterdam Klezmer Band geven een concert in Venlo.

De Come Together concerten zijn allemaal corona proof opgezet. Dit houdt in dat er een beperkt aantal tickets beschikbaar is per show. De concerten zijn allemaal seated. De concerten worden gehouden in de Rabobank Venlo zaal en Frans Boermans zaal van De Maaspoort en in de zaal van Grenswerk.

De reeks concerten trapt op 9 oktober a.s. af met een concert van Spinvis en Saartje van Camp in De Maaspoort met de bijzondere show genaamd ‘OOG IN OOG’. Een dag later speelt rockband De Niemanders in Grenswerk. Samen met – en geïnspireerd door – een groep gedetineerden schreven Rocco Osterman en Wout Kempkens (Donnerwetter, Shaking Godspeed) een uniek album dat verhaalt over de bajesbewoners en hun levens. Een ontmoeting en samenwerking tussen ‘binnen’ en ‘buiten’. Op 15 oktober speelt JB Meijers met zijn voorstelling ‘Deltaboy’ in Grenswerk. In deze voorstelling gaat JB op onderzoek naar de blues. Hoe ver reiken de tentakels van deze oude muziekvorm in de hedendaagse muzikale vormen?

Een week later speelt de zanger Lucky Fonz III in De Maaspoort met zijn geheel nieuwe show ‘Buiten de Lijnen’. Lucky Fonz is natuurlijk één van Nederlands meest geliefde zangers, bekend van hits als ‘Ik heb een meisje’, ‘Linde met een E’ en ‘App Me’. Op 6 november komt Glen Faria naar Venlo. Als medeoprichter van theatergroep Likeminds en als groepslid van Flinke Namen is hij geen onbekende. In 2018 verworf hij landelijke bekendheid toen Davina Michelle bij De Beste Zangers van Nederland het grote publiek aan haar voeten krijgt met ‘Duurt te Lang’, Faria is schrijver van deze monsterhit. Een dag later op 7 november staat Amsterdam Klezmer Band in De Maaspoort. Het nieuwe album ‘Fortuna’ vormt de basis van dit concert, maar ook de hoogtepunten van succesvolle shows als ‘Benja’ en ‘Septacost’ zullen eraan bijdragen dat de temperatuur in de zaal naar zomerse waarden stijgt.

Donna Blue is een samenwerking tussen Danique van Kesteren en Bart van Dalen, elkaars muze, lover en bandlid. Het creatieve duo speelt zwoele indiepop, onder invloed van sixties yé yé, Lynch-films en oude Hollywood-romantiek – perfect voor het oefenen van die langzame dansbewegingen. Het laatste optreden in deze reeks is van strijkkwartet Matangi Quartet met een bijzondere uitvoering van Canto Ostinato. De vertolkingen van Canto Ostinato hebben een bijzonder karakter. Doordat componist Simeon ten Holt de uitvoeringsmogelijkheden heeft vrijgelaten ontstaat er een unieke manier van spelen; net als bij improviseren worden de muzikale keuzes gemaakt op het moment van de uitvoering. Daarnaast wordt het concert live visueel ondersteund door tekenaar Gerard de Bruyne. Zo is elk concert niet alleen een nieuwe muzikale ervaring, maar ontstaat er telkens een nieuw beeldend kunstwerk in de geest van de unieke uitvoering.

Volledige programma Come Together:

09.10 Spinvis en Saartje van Camp in De Maaspoort
10.10 De Niemanders in Poppodium Grenswerk
15.10 JB Meijers in Poppodium Grenswerk
22.10 Lucky Fonz III in De Maaspoort
06.11 Glen Faria in De Maaspoort
07.11 Amsterdam Klezmer Band in De Maaspoort
26.11 Donna Blue in Poppodium Grenswerk
12.12 Matangi Quartet: Canto Ostinato in De Maaspoort

Deel: