Een album met bonuslevels? Heb je het over het album van Glass Animals, dan kan dat best kloppen. Hun deze week uitgebrachte derde album ‘Dreamland’ werd gemaakt tijdens de lockdown periode en om niet alleen maar in een studio te zitten, bedacht de band talloze manieren om in contact te blijven met hun achterban. Ze zetten een game online, maakten een indrukwekkende videoclip bij ‘Heat Waves’ en bouwden een uitgebreide open source website. De digitale deluxe versie van het album, dat op dinsdag 11 augustus uitkomt, heeft dan ook de naam: ‘Dreamland + Bonus Levels’.

Fans spelen sowieso een speciale rol voor de band. Op het album staat twee remixen van ‘Heat Waves’, waarbij de ene is gemaakt door Diplo en de ander door de winnaar van een wedstrijd die de band organiseerde. De beste fan-remix werd gemaakt door de vijftienjarige Shakur. Voor frontman Dave Bayley was het een mooie manier om een podium te bieden aan jong talent. Zelf deed hij als tiener ook mee aan remixwedstrijden, waarmee hij zijn eerste stappen in de muziekwereld zette.

Hoewel het voor diezelfde fans nog lang wachten is, ligt er al wel iets voor hen in het verschiet. De band heeft de tourdata voor 2021 al bekendgemaakt en daarbij worden op 12 mei de grote zaal van Paradiso en op 13 mei de Ronda in TivoliVredenburg aangedaan.

Deel: