Met de alt-pop track ‘The Hotel’ viert Stevie Bill, 20 jaar jong, haar allereerste release. Klaar om uit de startblokken te schieten en het publiek te laten horen wat ze kan. ‘The Hotel’ gaat over een gepassioneerde zomerliefde met een bittere nasmaak. De intieme momenten waren mooi, maar toch beseft ze zich achteraf wat ze al had kunnen weten: ‘’Should’ve known at The Hotel, you were bad for my health.’’

Stevie Bill verhuisde de afgelopen jaren van Amsterdam via Berlijn naar New-York waar ze studeert aan het Clive Davis Institute of Recorded Music. In Berlijn werkte ze in stilte aan haar soloproject, maar schreef op de achtergrond mee aan muziek van o.a. Remme (NL) en The Avener (FR). Haar melodieën en teksten zijn altijd in beweging, geïnspireerd door hedendaagse artiesten als Post Malone en Clairo en jaren ’90 R&B als Toni Braxton en TLC, de muziek waarmee Stevie opgroeide.
Stevie wil dat haar muziek herkenbaar is voor haar leeftijdsgenoten. Haar teksten gaan over ambitie, zelftwijfel, vriendschappen en het leven in een dorm room met mensen die je nauwelijks kent.

De releaseparty van single ‘The Hotel’ vond plaats in Hotel Weber in Amsterdam, waar Stevie gedurende 2 dagen een aantal exclusieve live-optredens gaf met een voorproefje van de muziek die ze in de komende maanden zal uitbrengen.

De video werd gemaakt in Amsterdam met vrienden gedurende een korte roadtrip na de lockdown. Het easy going gevoel van de beelden benadrukt de speelsheid van Stevie’s project. De komende maanden staan in het teken van samenwerken met de vrienden die ze maakte op de plekken waar ze de afgelopen jaren woonde: “Hoewel ik heb gemerkt dat online werken ook prima gaat, creëer ik toch het beste als ik met mensen in dezelfde ruimte kan zijn. Daarom hoop ik dat ik eindelijk weer kan reizen de komende tijd.”

Deel: