In de muziekscene van Pittsburgh staat John Vento bekend als een kameleon genoemd. Hoewel het wellicht niet altijd als copmpliment bedoeld is, Vento beschouwt het als een compliment. Hij vindt dat critici niet snappen dat hij zich niet laat opsluiten in een specifieke muziekstijl. De frontman van de energieke, hard-rock bands The Businessmen en de Nied’s Hotel Band, staat ook bekend om zijn introspectieve en broeierige solo-opnames.

John’s laatste album ‘Love, Lust and Other Wreckage’ kwam uit in november 2019. Het album ontving de prestigieuze IMEA Award voor Beste Americana-album. Zijn single ‘Rainbows And Lightning’ bereikte de top 20 op iTunes Canada. Ook de opvolgende singles ‘Baby Blues’, ‘Humble Way, en Tom Waits cover ‘I Hope I Don’t Fall in Love with You’ deden het goed op de radio. Nu is zijn nieuwste single uit ‘Well Yeah Maybe’, die inmiddels al de nummer 1-positie in de Zuid-Afrikaanse iTunes-hitlijsten behaalde.

De bescheiden zanger probeert nu met ‘Well Yeah Maybe’ de rest van de wereld te veroveren. En als het aan ons ligt moet dat wel gaan lukken!

Deel: