De stal van het Vlaamse Pig Parade is recentelijk uitgebreid met de jonge honden van Bubba. Bubba is een indieformatie die bij wijze van eerste teambuilding naar een concert (Sandy) Alex G ging. De band bestaat uit Ellis De Vreese en Koen Bracke, van The Grassroots Movement, aangevuld met Emma Verstraete, Jelle Hemelsoet en Simon Uyttendaele. Allemaal haplogroup H, maar dat is niet met zekerheid vastgesteld.

Het eclectische vijftal uit Brussel en Gent nam afgelopen winter ‘The Girl Trilogy’ op. Deze reeks van drie thematische songs wordt ingezet door de eerste single ‘Hot Gurls’, een militante meezinger van formaat.

Vanaf toen ging de groep bewuster om met hun songs, die naar eigen zeggen stilstaan bij “futiele dingen zoals een romantische ontmoeting met een Aziatische vrouw op de dansvloer, waarbij elke vorm van verbale communicatie onmogelijk lijkt. Of gewoon over eenzaamheid en wanhoop.” Zelf noemt de band zich danook een mix tussen K-pop en Nick Cave.

De eerste reeks nummers draagt de naam ‘The Girl Trilogy’, omdat ze nu eens over meisjes, dan weer over vrouwen gaan. De twee opvolgers van de single ‘Hot Gurls’ zullen dit jaar nog verschijnen. De bijhorende videoclip filmde en monteerde de band zelf. Een psychedelische introductie tot hun vastberaden DIY-spirit!

Vandaag gaat ‘Hot Gurls’ in première, en wel hier op Maxazine. Zanger Jelle zegt zelf over ‘Hot Gurls’: “Het nummer is voor alle duidelijkheid geen ode aan knappe vrouwen, maar een ode aan de onzekerheid die vrouwen veroorzaken. Of een ode aan de ontregeling in het algemeen. Op jouw knieën bidden voor een blik van iemand die je volledig ontregelt, zoiets.” Juist.

Deel: