De wereldberoemde rapper en acteur Ice T komt naar 013 met zijn hardcore/metal band Body Count. De groep brengt in maart 2020 het nieuwe album ‘Carnivore’ uit. Het optreden in 013 is de enige show Nederlandse show.

Ice T brak eind jaren 80 door als underground rapper. Zijn debuut ‘Rhyme Pays’ was het tweede album ooit wat een ‘explicit content’-sticker kreeg. Vooral in de jaren 90 werd Ice T populair met albums als ‘O.G. Original Gangster’ (1991) en ‘Ice Opinion’ (1994). Ondertussen bouwde hij ook gestaag aan een acteercarrière in diverse series en films, met als bekendste voorbeeld natuurlijk zijn rol als ‘Fin’ Tutuola in Law & Order. Ook is hij als stemacteur te horen in onder andere Grand Theft Auto: San Andreas en Gears Of War 3. Uitgegroeid tot popcultureel icoon maakte hij in de jaren ’00 ook diverse reality programma’s.

Naast al deze activiteiten, begon Ice T in de jaren 90 met Ernie C en andere jeugdvrienden de hardcore band ‘Body Count’. Het gelijknamige debuut kwam in 1992 uit en dat heeft de wereld geweten. De reacties in de metalwereld waren wisselend, in Italië werden ze bespuugd en van het podium gejaagd en in de VS werd het nummer ‘Cop Killer’ zo’n grote controverse dat zelfs president Bush zich ermee ging bemoeien.

Inmiddels is Body Count door de hele hardcore- en metalwereld omarmd, is het debuut een cult-classic en werd de band zelfs zó succesvol dat Ice T zijn rapcarrière momenteel op een laag pitje heeft gezet. Vooral het album ‘Manslaughter’ uit 2014 werd goed ontvangen. In 2020 verschijnt het nieuwe album ‘Carnivore’ en dat brengt de band op dinsdag 23 juni naar 013 voor een exclusieve Nederlandse show.

Deel: