Ibrahim Maalouf komt op 29 oktober terug naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Het optreden maakt deel uit van zijn succesvolle ‘S3NS’ tournee, net als de concerten in Paradiso en TivoliVredenburg van vorige maand die binnen mum van tijd uitverkochten.

De Frans-Libanese trompettist en componist Ibrahim Maalouf geldt als een van de meest toonaangevende instrumentalisten van de Franse muziekscene, met een oeuvre dat meer dan tien jaar overspant. Na een klassieke opleiding – als tiener won Ibrahim de grootste internationale wedstrijden ter wereld – ontwikkelde hij zich tot jazztrompettist, en als jazztrompettist laat hij zich beïnvloeden door de Arabische muziek. Maalouf wordt gezien als een van de grootste vernieuwers in de jazz en op de trompet.

Op zijn nieuwste release ‘S3NS’ die eind september is uitgekomen, toont Maalouf opnieuw zijn veelzijdigheid: het genre-overstijgende werk is geïnspireerd door de Latijns-Amerikaanse en Afro-Caribische cultuur. Op het album werkt hij onder meer samen met drie Cubaanse pianovirtuozen van de nieuwe generatie: Harold Lopez Nussa, Alfredo Rodriguez en Roberto Fonseca, en met saxofonist Irving Acao en violiste en zangeres Yilian Cañizares. Tijdens het concert in AFAS Live wordt hij bij gestaan door een ritmische, vijftienkoppige band.

Deel: