Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Fink in AFAS Live.

Concerttip donderdag 21 november: Fink in AFAS Live

Fin Greenall, beter bekend als Fink, is een Engelse zanger, songwriter, gitarist en producer. Greenall startte zijn carrière als DJ maar maakte de overstap naar singer-songwriter met zijn debuutalbum ‘Fresh Produce’. In 2014 scoorde Fink zijn grootste hit met ‘Looking Too Closely’ van het album ‘Hard Believer’. Het nummer werd gebruikt in meerdere Amerikaanse tv-shows en in Will Smith’s film Collateral Beauty.

Fink zijn muziek is subtiele, maar sfeervolle folk- en blues gestuwd door elektronische beats. Sinds de release van het album ‘Biscuits for Breakfast’ in 2006 is Fink niet langer solo maar een trio bestaande uit Greenall zelf, Guy Whittaker op bas en Tim Thornton op drums. Dit levert niet alleen een voller geluid, maar ook meer muzikale diepgang op.

Het laatste album genaamd ‘Resurgam’ verscheen in 2017. Met de tournee die daarop volgde speelde Fink ruim 60 shows in 19 landen waaronder meerdere uitverkochte shows in Nederland. Greenall werkte eerder samen met artiesten als John Legend, Amy Winehouse en Banks. In 2012 nam Fink een album op met het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam genaamd Fink Meets The Royal Concertgebouw Orchestra.

Deel: