Wouter Planteijdt, wie kent hem niet. Uiteraard als voorman, zanger en gitarist van de rockformatie Sjako! En daarnaast was hij als muzikant en producer betrokken bij het werk van Hans Dulfer’s Reflud, Groep Fosko, Paul de Munnik, The Yearlings, JB Meijers,….. de lijst is gewoon te lang op stuk voor stuk op te noemen. Ook solo is hij bezig geweest, het bewijs ervan leveren de albums ‘W’ (1998) en ‘Jotters Whiffle’ (2000). En nu is van onder zijn naam het album ‘Bullhorn’ verschenen.

Hierop staan vijftien mooie, akoestische door Planteijdt zelfgeschreven nummers, die allemaal live en zonder trucs of overdubs zijn opgenomen. Hij wordt begeleid door contrabassist Gerco Aerts en drummer Mischa Porte. Beide heren staan ook vocaal hun mannetje, getuige de achtergrondzang, die doet denken aan bands als Poco en ons eigen Vanderlinde. Het zijn stuk voor stuk mooie liedjes, die zich ergens tussen country, folk en blues bewegen. Het aanbod is wat dat betreft zeer gevarieerd.

De muziek neigt naar blues in nummers als ‘Her Head’ en ‘Bullhorn’, terwijl ‘On Either Side’ weer naar de Westcoastrock lonkt. Ook de teksten zijn het waard om beluisterd te worden en voorzien de nummers van een fraaie diepgang. Luister bijvoorbeeld maar eens naar het slotnummer ‘Beauty Flies’. Een prima plaat. (7/10)  (Zip Records)

Deel: