George Michaels nieuwe single ‘This Is How (We Want You To Get High)’ is een van de vele liedjes van de Britse zanger die te horen zijn op de soundtrack van ‘Last Christmas’. Het nummer is vanmorgen voor het eerst in Nederland te horen geweest bij ‘Ekdom In De Morgen’ op Radio 10.

Als maker van een van de meest iconische kerstplaten aller tijden, ‘Last Christmas’, is George Michael postuum ook de maker van de soundtrack van de gelijknamig film die op 7 november uitkomt. Hij schreef de teksten van ‘This Is How (We Want You To Get High)’ in 2012 en de vocalen voor het nummer op tijdens een van zijn laatste opnamesessies in 2015 in de Air Studio’s in Londen. Het is de eerste keer sinds de single ‘White Light’ uit 2012 dat er nieuw materiaal uitkomt van de in 2016 overleden zanger.

Het funky, upbeat nummer is te horen in de aftiteling van de film met Emilia Clarke (‘Game Of Thrones’), actrice én scenarioschrijfster Emma Thompson en Henry Golding (‘Crazy Rich Asians’) in de hoofdrol. Thompson sprak in 2013 met George Michael over de film en wist de zanger met haar idee voor zich te winnen. Ze schreef verscheidene versies van het scenario voor het onfortuinlijke overlijden van de zanger op Eerste Kerstdag 2016.

Naast ‘This Is How (We Want You To Get High)’ zijn er nog drie andere Wham! nummers en twaalf solo nummers van George Michel te horen in de film. Regisseur Paul Feig (‘Mad Men’, ‘Bridesmaids’) omschrijft de film dan ook als een ‘love letter to George’.

Deel: