Son Little, de muzikale nom de plume van de uit L.A. afkomstige Aaron Earl Livingston kondigt vandaag zijn nieuwe album ‘aloha’ aan en presenteert hiermee ook de door Daria Geller geregisseerde nieuwe video ‘suffer’. De release staat gepland op 31 januari en komt uit via het label ANTI-. De vorige maand uitgebrachte EP ‘invisible’ en eerste single ‘hey rose’ ontving al lovende kritieken van onder andere The New York Times. Het nieuwe album ‘aloha’ laat klassieke soul, old-school R&B en indie invloeden voorbijkomen ondersteund door Little’s soms rauwe stemgeluid.

Om het nieuwe album ‘aloha’ te kunnen creëren, begon Little met het schrijven en verzamelen van albumdemo’s in Petaluma (Californië). Nadat zijn harde schijf verloren ging en daarmee een dozijn gedetailleerde demo’s, werd hij gedwongen met een schone lei te beginnen en schreef hij ‘aloha’ binnen 8 dagen in een klein huis en aangrenzende schuur. Little speelde vrijwel alle instrumenten zelf in maar schakelde voor het eerst de hulp in van de Franse producer Renaud Letang (Feist, Manu Chao). Deze samenwerking leidde tot het meest gedurfde, zelfverzekerde en creatieve Son Little-werk tot nu toe. Het album werd dit jaar opgenomen in de iconische Studios Ferber in Parijs.

Bekijk hieronder de video van de nieuwe single ‘suffer’.

De als Aaron Earl Livingston in Los Angeles geboren zoon van een dominee en lerares kwam in 2015 in één ferme klap op het vizier van muziekliefhebbers wereldwijd, door de release van zijn eclectische debuut op ANTI- Records. Hoewel Son Little daarvoor door samenwerkingen met hiphoplegendes The Roots en elektronische muziekpionier RJD2 al naam voor zichzelf had gemaakt in zijn tweede thuishaven Philadelphia, waren het toen muziekcritici aan weerszijden van de Atlantische Oceaan die direct de unieke kracht van zijn solowerk herkenden en erkenden. Zijn liedjes zijn geen simpel hergebruik van geluiden uit het verleden.

Alleen het werk van zijn debuutalbum al heeft op alle streaming services ruim 40 miljoen streams gegenereerd. NPR Music roemde Little’s “onberispelijk vervaardigde liedjes” als “eerlijk en pretentieloos”. The Independent noemde hem een “formidabel talent” and VICE verklaarde dat hij “one tearjerker at a time de barrière verbrak tussen R&B en rock ‘n’ roll.”

Op basis van die verbluffende plaat trad hij wereldwijd op, solo en met artiesten variërend van Leon Bridges en Kelis tot Shakey Graves en Mumford & Sons. Voor zijn werk op Mavis Staples’ track See ‘That My Grave Is Kept’ won hij een GRAMMY Award. In 2017 kwam Son Little’s tweede album ‘New Magic’ uit, een plaat waarover Paste schreef dat het “doet voor de blues wat Sharon Jones deed voor de soul.”

1 april – Amsterdam, NL @ Paradiso Noord
2 april – Rotterdam, NL @ Bird

Deel: