Een perfecte avond voor zowel film- als muziekliefhebbers in de Bosuil in weert. De Reservoir Dogs Band heeft George Baker meegenomen om samen de bekende hits uit de Quentin Tarantino-films ten gehore te brengen.
Bij binnenkomst viel direct de aankleding op het podium op, vooraan stond in houten letters ‘Hollywood’, er stond een oude radio en een oude beamer. Nadat het publiek al een drankje op had betrad de zanger het podium en riep “This is the moment you’ve all been waiting for” om vervolgens één voor één de bandleden op te roepen, die allemaal in authentieke Hollywood-filmkleding gekleed waren. Na een instrumentaal intro vond de zanger dat het volgende nummer een vrouwelijke touch nodig had en introduceerde zangeres “Charon Tate”. het nummer ‘Son of a Preacher Man’ uit de film ‘Pulp Fiction’ werd als eerste door haar gezongen.

Op de achtergrond werden delen van de film afgespeeld en tijdens verschillende nummers hoorde je geluidsfragmenten uit de films waarvan de nummers werden gespeeld. De zanger vroeg het publiek wie de nieuwe film ‘Once upon a time in Hollywood’ al had gezien waarna een aantal mensen hun hand opstaken, vervolgens haalde hij 4 bioscoopkaartjes uit zijn zak voor de echte Tarantino-fan. Hij liet een gelukkige jongen uit het publiek de vraag “Do you know how they call a Quarter Pounder with cheese in Paris?” beantwoorden en liet hem na het goed beantwoorden van deze vraag tevreden het podium af lopen met de 4 tickets. Na de bekende hit ‘California Dreaming’ van ‘The mama’s and the Papa’s’ werd er even tijd genomen om een foto van het publiek te maken.

Na zo’n anderhalf uur de grootste hits van de Tarantino-films gehoord te hebben was het dan eindelijk tijd dat de man waar toch velen voor kwamen het podium op geroepen werd. George Baker begon met het nummer ‘High Heel Sneakers’ en vervolgde met het nummer wat door iedereen meegezongen werd ‘Folsom Prison Blues’. “ Na zo’n 50 jaar in deze business is dit toch wel de mooiste plek om te spelen, de Bosuil is namelijk de enige plek waar ik nog terug mag komen. Na het bluesnummer ‘I Need Your Love So Bad’ liet George zien dat hij in alle stijlen thuis is en stelde voor om wat jazz te spelen met het nummer ‘St. James Infirmary’.

Na het nummer ‘Rock And Roll’ van Led Zeppeling was het eindelijk tijd voor het nummer waar iedereen op zat te wachten: ‘Little Green Bag’, het in 1970 uitgebrachte nummer dat in 1999 opnieuw uitgebracht werd nadat het de soundtrack werd van de film ‘Reservoir Dogs’. Als laatste nummer werd de bekende meezinger ‘Born to Be Wild’ gespeeld waarna de zanger van de band het podium opkwam om George te bedanken voor deze mooie avond.

Voor de echte Tarantino-fans is dit het ultieme concert, helaas voor de echte George Baker-fans wat minder, hoewel er stond George Baker & Reservoir Dogs band heeft George maar zes nummer met de band meegespeeld. Toch waren de nummers die hij meezong een groot succes en liep niemand teleurgesteld de zaal uit. De band die afgewisseld werd door zowel zanger Bill als de zangeres lieten een erg goeie sfeer achter was een echt Hollywood gevoel gaf.

 

Foto’s (C) Emily Parry

Deel: