Volgend op de single ‘Als Het Avond Is’ en het inmiddels met een gouden award bekroonde ‘Blauwe Dag’ brengen Suzan & Freek op vrijdag 27 september hun debuutalbum ‘Gedeeld Door Ons’ uit. Hoewel de carrière van Suzan & Freek voor velen ogenschijnlijk uit het niets ontstaan lijkt, timmeren ze al lang aan de weg. Het tweetal vindt elkaar op de middelbare school in de Achterhoek, waar de liefde voor muziek uitmondt in de liefde voor elkaar. Als hobby posten zij onder de noemer ‘De Minuut’ filmpjes op Facebook, waarin ze hun eigen versies van bekende hits spelen. Dat slaat aan. Zowel de steeds groter wordende groep fans als de oorspronkelijke uitvoerenden zijn enthousiast. De grootste kracht blijkt de manier waarop Suzan & Freek liedjes volledig naar hun hand zetten. Voor ze het weten doen ze al een uitverkochte clubtour en is hun ster rijzende nog voor ze überhaupt eigen materiaal hebben.

Debuutsingle ‘Als Het Avond Is’ verandert alles. Het nummer nestelde zich langzaam maar zeker in de harten van de luisteraars en steeg naar de nummer één positie in de Nederlandse Top 40. Een succes dat de inhoud van het debuutalbum danig heeft beïnvloed, zo stelt Suzan. “Het maandenlange succes heeft ons de tijd gegeven om heel weloverwogen aan onze nieuwe muziek te werken. Er hoefde niet meteen een nieuwe single te komen, we hadden de rust om samen met producer Arno Krabman een zo divers mogelijk album te maken. Uit die rust kwam ook de keus om op ons debuut geen enkele cover te zetten. ‘Gedeeld Door Ons’ bevat een verzameling eigen liedjes die heel goed laten horen wie we zijn en waar we voor staan.”

Met deze verzameling liedjes gaan Suzan & Freek in het najaar van 2019 het theater in. Freek: “We beseffen ons dagelijks hoe bijzonder het is dat we in deze positie terecht zijn gekomen. Een jaar geleden hadden we alle twee nog een andere baan en deden we muziek ‘erbij’. Nu verkoopt onze clubtour binnen no-time uit, staan we op festivals als Paaspop en Concert at SEA, gaan we een uitgebreide theatertour doen en hebben we een debuutalbum om te laten horen. Er is enorm veel veranderd en in die orkaan is het tussen ons gewoon hetzelfde gebleven. Gedeeld Door Ons is een album waar we enorm trots op zijn. We kunnen niet wachten om het aan de wereld te laten horen.” ‘Gedeeld Door Ons’ verschijnt vrijdag 27 september 2019 via Sony Music.

Deel: