Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Martha Reeves and the Vandellas in het Concertgebouw.

Concerttip dinsdag 20 augustus: Martha Reeves and the Vandellas in het Concertgebouw

Het is 1963 en er heerst een ‘Heat Wave’. Martha and the Vandellas scoren een wereldwijde nummer 1-hit met dit soulnummer en brengen ‘The sound of young America’ naar Europa. Nu zijn ze terug en zingen hun hits, van ‘Nowhere to Run’ tot ‘Dancing in the Street’.

Martha Reeves
Martha Reeves, geboren in 1941 in Alabama, werd ontdekt toen zij als secretaresse voor Motown werkte, haar kans schoon zag en inviel toen een zangeres niet op kwam dagen. Ze werd een van Motowns meest geliefde soulsterren, met haar prachtige stem en haar gospel-randje. Solo trad ze op met onder meer James Brown en The Temptations. Soul – from the tips of her toes to the top of her head…

Martha and the Vandellas
Met hits als ‘Heat Wave’, ‘Nowhere to Run’ en ‘Dancing in the Street’ werden Martha and the Vandellas wereldberoemd. ‘Dancing in the Street’ werd door veel zangers en bands gecoverd, en vooral de versie van Mick Jagger en David Bowie staat op ieders netvlies. Martha and the Vandellas traden op met Dusty Springfield en The Mamas and the Papas en werden in 2015 opgenomen in de Rhythm and Blues Hall of Fame. Sinds 2010 zijn ze weer ‘on the road’ en geven concerten in de Verenigde Staten en Europa. En op 20 augustus in Het Concertgebouw!

Deel: