Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Prong in het Patronaat.

Concerttip dinsdag 13 augustus: Prong in het Patronaat

De New Yorkse groove metalband Prong viert dit jaar de 25e verjaardag van de legendarische plaat ‘Cleansing’, bekend dankzij classics als ‘Snap Your Fingers, Snap Your Neck’, ‘Whose Fist Is This Anyway’ en ‘Another Worldly Device’. De band zal de plaat in z’n geheel spelen, aangevuld met fan favourites en toffe deep cuts. ‘Cleansing’ wordt gekenmerkt door haar swingende mix van industrial, hardcore en groove metal, en vestigde de naam van Prong in de internationale metalscene. De voor die tijd vernieuwende sound had veel navolging, maar werd zelden nog zo swingend uitgevoerd als door Tommie Victor en consorten zelf.

Deel: