Zanger Imro Glenn de Randamie, ook wel bekend als Typhoon, stond zaterdag 10 augustus met zijn band in een uitverkocht natuurtheater in Oisterwijk. Zijn laatste album is uit 2014, het alom bekende Lobi da Basi. Typhoon was zeer open over zijn burn-out of hoe je het ook wilt noemen, waardoor optreden en aan een nieuw album werken een tijd heeft stilgelegen. Hij gaf aan dat hij veel dingen geleerd heeft, zoals om hulp vragen, je hoeft het immers allemaal niet alleen te doen, en het hebben van vertrouwen in anderen. De akoestische verandasessies zoals deze in Oisterwijk zijn waar hij nu veel zin in heeft: klein en dicht op het publiek; voor nu niet de vele (grotere) festivals.

Het aanwezige publiek zat de eerste paar nummers, maar al snel stonden ze al dansend voor het podium, zoals het hoort. Het nummer ‘ Surfen’ zorgde ervoor dat er nog meer mensen de ‘dansvloer’ op gingen. Typhoon sprak tijdens de show ook over God, de LIEFDE en genieten.

Een huwelijksaanzoek tijdens de verandasessie in Deventer was voor alle bandleden bijzonder en mooi, wat er (indirect) toe geleid heeft dat veel bandleden ook het huwelijksbootje in gaan. “Wie weet dat het voor mij ook zover gaat komen, ik heb de huwelijksgeloften al geschreven”, werd voor Typhoon een mooie brug naar het nummer ‘Door mij’. Vanaf de tekst “Feestvieren zoals ze alleen kennen in Suriname en Oisterwijk, er mag gedanst worden” ging het spreekwoordelijke dak eraf: er waren drum- en percussiesolo’s, een saxofoonsolo en onder andere de volgende nummers werden door de held van de avond vol overgave gebracht: ‘Hier in de stad’, ‘Liefste’ en ‘Bumaye (Koning, Keizer Admiraal)’. Maar vooral het nummer ‘Zandloper’ bracht het publiek nog meer in extase.

Typhoon zelf was ook in extase aan het eind van het voortreffelijke optreden: “Ik heb ontzettend genoten”, gaf hij aan, “dank je wel, we hebben er nog een. Als je het niet meer weet, heeft de liefde het antwoord.” Het werd gevolgd door het laatste nummer van de avond, ‘Hemel valt’. Meezingend, joelend, klappend en dansend nam het publiek de laatste tonen van dit fenomenale en intieme concert tot zich, om nooit meer los te laten.

Foto’s (c) Armelle van Helden

Deel: