Left of the Dial Festival bevestigt 11 nieuwe namen voor de tweede editie die op 18 & 19 oktober op diverse locaties in Rotterdam zal plaatsvinden. Zo zullen o.m. indierocker Stef Chura, poëet en performer Sinead O’Brien en americana-band Sasha & the Shades zich presenteren op het Rotterdamse showcase festival. De voorverkoop is inmiddels gestart.

Alle nieuwe bevestigde namen: • Birthday Girl (SE) • Black Leather Jacket (BE) • Deliluh (CA) • dirk. (BE) • Jealous (DE) • One Sentence. Supervisor (CH) • Pet Shimmers (CH) • The Pier (IT) • Sasha & the Shades (UK) • Sinead O’Brien (IR) • Stef Chura (US). Er worden binnenkort nog meer namen bekendgemaakt.

Over Left of the Dial
Het festival, dat vorige week nog een Cultuurmarketing Award won, biedt de beste nieuwe bands op het gebied van alle soorten alternatieve muziek. Meer dan 40 bands zullen het weekend van 18 & 19 oktober spelen in het centrum van Rotterdam.

Eerder werden voor Left of the Dial al bekend gemaakt: Deeper (US), Do Nothing (UK), Dumb (CA), Haze, (UK), Hot Flash Heat Wave (US), Ilgun-Nur (DE), Imperial Wax (UK), Japanese Television (UK), Jelly Boy (UK), Manisdion (JP), The Mystery Lights (US) en Rats on Rafts (NL). Alle acts zijn te luisteren in de Left of the dial Spotify-playlist.

Day Parties
Naast het avondprogramma is er ook een gratis dagprogramma op zaterdag 19 oktober, waarbij diverse bands spelen tijdens een boottocht op de Maas en op een bowlingbaan. Bands on a Boat is inmiddels al uitverkocht, maar er is nog plek bij Bowling with Bands. De gratis tickets kunnen HIER besteld worden en je hebt er geen Left of the Dial ticket voor nodig.

Deel: