Sinds vorig jaar doet de Legends of Rock tribute tour Raalte aan. Afgelopen weekend was het weer zover: verdeeld over twee dagen stonden er in totaal tien van de beste tribute bands van de Benelux op het festivalterrein in Raalte. Er was maar één podium dus het publiek kreeg na elk optreden, van een uur, elke keer even vijfentwintig minuten rust om op adem te komen voor de volgende act.

Letz Zeppelin
Deze Led Zeppelin tribute band mocht afgelopen zaterdag om 15u de dag openen. Letz Zeppelin bestaat uit Berre Van Hoeylandt (gitarist), Bruno Meeus (drummer) en Levi Verheijen (bassist) uit België en de in Engeland geboren, maar in Amsterdam woonachtige, Michael Devlin. Devlin lijkt qua uiterlijk zelfs een beetje op de jonge frontman van Led Zeppelin, Robert Plant. Letz Zeppelin speelde afgelopen zaterdag in Raalte een set van een uur terwijl het publiek langzaam aan binnenkwam. Ze begonnen met weinig publiek maar tegen het einde van hun set stond de tent al behoorlijk vol. Jammer voor de mensen die later naar het festivalterrein waren gekomen want Letz Zeppelin speelde vol energie en liet horen niet voor niks tot de beste van de Benelux te behoren.

Miracle
De band Miracle heeft de afgelopen twintig jaar bewezen dat ze één van de beste Queen tribute bands zijn. Er zijn veel Queen tribute bands maar weinig die zo dichtbij het origineel komen. De in Italië geboren Jordan Trey is de frontman van Miracle en weet hoe hij, net als Freddie Mercury, het publiek aan zijn kant kan krijgen. Dat liet Trey afgelopen zaterdag ook weer zien terwijl het publiek nog een beetje aan het bijkomen was van de avond ervoor. Miracle bestaat, naast Trey, uit: Rens de Hond (gitarist), Leon Padmos (toetsenist), Bart ‘Dus’ Pellinkhof (bassit) en Victor Louisa (drummer).

The Muse Experience
De naam van deze tribute band zegt eigenlijk al genoeg: een totale Muse-belevenis. Ze bestaan nog maar drie jaar maar veroveren in snel tempo de hele Benelux. Dit komt waarschijnlijk mede door de doorgewinterde bandleden. Zanger Richard Dalmolen en bassist Arjan Kok spelen bijvoorbeeld ook in Slash N Roses, die later op de avond ook in Raalte speelde. Naast Dalmolen en Kok bestaat de band verder uit: Wim Van Deuren (toetsenist) en Mike Schellekens (gitarist). Uiteraard heeft de band ook een drummer (Danny Waegemaekers) maar die kon er deze dag helaas niet bij zijn en werd vervangen door de drummer van Monkey Wrench, die de avond ervoor in Raalte speelden.

Slash N’ Roses
Tegen zeven uur ’s avonds begon de sfeer er goed in te komen bij het publiek. Tijd voor Slash N’ Roses met wederom zanger Richard Dalmolen en bassist Arjan Kok, die het dus erg druk hadden deze dag, maar daar was echter niks van te merken. Naast Dalmolen en Kok bestaat de band verder uit: Armand Gabeler (gitarist), Kenneth de Krieger (gitarist), Sophia Keck (backing vocals) en Sjharly Vos (backing vocals). De energie van de band en de vele bekende nummers lieten het publiek dansen en meezingen. De toon voor de rest van de avond was gezet.

Harris
De uit Nederland afkomstige Iron Maiden tribute band Harris was de volgende act. Net als sommige leden van The Muse Experience zitten alle leden van Harris ook nog in een andere tribute band: Parris, een Thin Lizzy tribute band. Parris stond deze dag niet in Raalte op het podium maar Harris dus wel. Harris bracht deze avond een ode aan de concertfilm Life After Death van Iron Maiden, uitgebracht in 1985. De band vulde de show verder aan met andere nummers van Maiden van na 1985.

High Voltage
De uit België afkomstige High Voltage bracht een tribute aan AC/DC. En dat deden ze met veel overtuiging. Het publiek genoot duidelijk en zong luidkeels mee. Vooral tijdens het nummer Highway To Hell leek het wel alsof de hele tent werd afgebroken. Gelukkig was dit niet zo en kwam iedereen na een show van ruim een uur weer veilig uit de tent gelopen.

Metalmania
Metalmania brengt nog maar een jaar een tribute aan Metallica, maar mede door de Legends of Rock tribute tour heeft de band al zeer vaak opgetreden en dat was te zien. Metalmania wist zonder moeite het publiek in beweging te krijgen. Met dit knallende optreden werd de tweede editie van Legends of Rock tribute festival in Raalte afgesloten.

Foto’s (c) Filip Heidinga / Maxazine

Deel: