Deze woensdagavond stond de uit Boston afkomstige hardrockband Godsmack in de 013 Tilburg. Als voorprogramma stond de Nederlandse Call The Riot, deze vierkoppige band met vrouwelijke zang en catchy riff hebben in 2017 hun debuutalbum uitgebracht. Hun stevige gitaar en drumwerk in combinatie met de iets te brave zang viel niet bij iedereen in de smaak, ook probeerde de zangeres er een rauw randje aan te geven, wat toch wat geforceerd overkwam. Al bij al was het leuk om te zien en ze hebben er zeker wat fans bij gekregen.

De in 1995 opgerichte band Godsmack heeft ondertussen al een flink aantal albums uitgebracht waarvan de laatste afkomstig is uit 2018. Nadat zanger Sully 23 jaar achter het drumstel had gezeten besloot hij in 1994 dat het tijd was voor iets anders en is hij zijn eigen band begonnen met zichzelf achter de microfoon. Na een intro en lichteffecten begon de band al snel aan hun repertoire met stevige hardrock en dit was precies waar het publiek op gewacht had.

Ze begonnen hun set met hun nieuwe nummer dat dezelfde naam heeft als het nieuwe album ‘When Legends Rise’. “Voor iedereen die is meegesleept door hun partner en geen idee heeft waar ze zijn beland, wij zijn Godsmack” zo stelde de zanger zijn band voor. Waarna het nummer ‘1000HP’ werd gespeeld, wat ook de titel is van hun vorige uit 2014 afkomstige album. Alle bandleden maakten er een interessante show van, maar de meeste aandacht trok de erg energieke drummer. Tijdens de nummers was hij met zijn stokken aan het zwaaien en gooien en liet hij een stok op zijn hand balanceren tijdens het spelen. “Turn the lights out” riep de zanger, “we dont need it, we only need music”. “If you wanna see the band than turn up your lights” zei de zanger voordat ze het nummer ‘Something Different’ begonnen.

Na het nummer ‘Voodoo’ ging er een gordijn aan de linkerkant van het podium open en verscheen er een 2e drumstel. Het drumstel van de drummer werd naar voren gereden zodat de twee drumstellen langs elkaar op het podium stonden en de zanger nam plaats achter de andere. Het begon met een dubbele drumsolo waarbij de zanger gebruik maakte van djembés. Na een aantal minuten draaide het drumstel waardoor hij achter een normaal drumstel zat en het een soort drum battle werd. Het was goed te zien dat de zanger lange tijd gedrumd heeft, helaas duurde het wel erg lang want na de drum battle werd er ook nog een mash-up gespeeld van een aantal bekende rockhits. Gelukkig gingen ze hierna weer door met een paar nummers en sloten ze af met de ‘Come Together’, een cover van de Beatles. Helaas werd het einde van het nummer ook erg lang uitgetrokken met een aantal gitaarsolo’s. Dit was wel jammer want in deze tijd hadden ze makkelijk nog een paar eigen nummers kunnen spelen.

Nadat ze het podium hadden verlaten werd er een keyboard neergezet en al snel nam de zanger erachter plaats. Met het nummer ‘Under Your Scars’ heeft de band een stichting opgericht om geld in te zamelen voor de bestrijding van mentale ziektes. Hierna speelden ze nog twee nummers en beloofden ze snel terug te komen.

Het was een warme maar erg mooie avond, de mannen hebben lekker gespeeld alleen was het soms wel erg langdradig. Het belangrijkste was dat alle fans erg tevreden waren en ernaar uitkijken om ze snel weer terug te zien. De zanger heeft duidelijk laten zijn dat hij erg goed overweg kan met zowel drums, gitaar als keyboard en deed dit alles samen met zijn enthousiaste bandleden.

Foto’s (c) Emily Parry / Maxazine

Deel: