Young Gun Silver Fox komt op 29 november 2019 voor een exclusieve clubshow naar Paradiso Amsterdam. 2018 Was een goed jaar voor Young Gun Silver Fox. Niet alleen brachten ze hun nieuwe album ‘Am Waves’ uit, ook deed het tweetal een nagenoeg uitverkochte tour in maar liefst 6 poppodia. 2019 ging ook goed van start toen ze in januari als eerste act bevestigd werden voor North Sea Jazz festival 2019. Vrijdag 21 juni trakteert het duo ons op een nieuwe single, genaamd ‘Private Paradise’. Het nieuwe album wordt in het najaar verwacht.

Young Gun Silver Fox bestaat uit Shawn Lee (Young Gun) en Andy Platts (Silver Fox), artiesten die hun sporen inmiddels al ruim verdiend hebben in de muziekindustrie. Zo had producer en multi-instrumentalist Lee verschillende bands, werkte hij in het verleden samen met sterren als Jeff Buckley, Kelis en Amy Winehouse en maakte hij scores voor films (Ocean’s Thirteen, Confessions of a Shopaholic) en tv-series (CSI: Miami, Lost, Desperate Housewives). De jongere Platts is vooral bekend als leadzanger van funk-soulband Mama’s Gun.

De sound van het tweetal laat zich makkelijk omschrijven: laid back jaren 70 westcoastpop met een vleugje eighties; schatplichtig aan legendarische bands als The Eagles, The Doobie Brothers en Hall & Oates. De stemmen en talenten van Lee en Platts lijken daarbij voor elkaar gemaakt. Het resulteert in betoverende melodieën, pakkende songstructuren en schitterende harmoniezang. Een sound met soul, die ondanks alle referenties anno nu volledig authentiek is. Dit alles op de superieure wijze geproduceerd, met een rijk en vol geluid, wat de echte topstudio’s in Los Angeles in de jaren zeventig zo onderscheidde.

Het belooft een avond vol nostalgische weemoed naar lange autoritten met open dak over de Californische Pacific Coast Highway te worden, langs wuivende palmbomen en met die originele westcoastpop als soundtrack. Een feest van herkenning voor de oudere muziekliefhebbers en een openbaring voor de jongere fans van de populaire retrosound van de Amerikaanse westkust.

Deel: