“Ireland’s Best Kept Secret… You either love him or you don’t know him.” En als je hem niet kent, luister dan eens naar deze fantastische Ierse singer-songwriter Emmett Tinley, voormalig frontman van indie-band The Prayer Boat. Laat je vervoeren door zijn delicate en breekbare sound waarmee hij al schitterde in Paradiso, op het Naked Song Festival en tijdens een prachtige 2 Meter Sessie. Zeven jaar na zijn laatste solo-album maakt hij in het najaar van 2019 zijn rentree maakt op de Europese podia, waaronder een solo-concert in de kapel van het Savelbergklooster in Heerlen op 28 oktober 2019.

Emmett Tinley, frontman van de Ierse Indieformatie The Prayer Boat nam met zijn band twee platen op (Oceanic Feeling – 1991 en Polichinelle – 1999) die bij de liefhebbers nog steeds op het lijstje ‘beste platen ooit’ staan. Delicaat, breekbaar, van een meesterlijke schoonheid… In die hoek moet u de lofzangen zoeken. Zijn eerste solo-album ‘Attic Faith’ volgde in 2005 en haalde de Ierse Album Top 30. Van zijn tweede solo-album uit 2012 kwam het nummer ‘Takes a long time to heal’. Het werd titelsong van de bioscoophit ‘Spijt’.

Na deze periode trok Emmett Tinley zich terug in Denemarken, waar hij met zijn vrouw en kinderen woonde. Muziek verdween naar de achtergrond. Totdat in januari 2019 in een stationscafé op Den Haag Centraal het plan werd geboren om weer te gaan touren. Tinley heeft een aantal nieuwe songs klaar die hij met zijn Nederlandse band later in het jaar zal opnemen. Een tour waar menig devote fan zeven jaar op heeft gewacht. You either love him or you don’t know him. Soms kan het zo eenvoudig zijn…

Deel: