Steve Lacy, bekend als gitarist van de space-soul band The Internet, brengt op 24 mei zijn solodebuut ‘Apollo XXI’ uit. Eerder al lichtte Lacy een tipje van de sluier op met de release van de track ‘‘N Side’, waarover de New York Times zei: “the song is a narcotically mellow inversion of casually strutting 1970s R&B. On the one hand, it’s about yearning, with Lacy’s vocals aquatically damp; but on the other, Lacy is far too at ease – far too chill – to really break a sweat.”

Steve Lacy is pas twintig jaar oud, maar is al genomineerd voor een Grammy Award, door Wired Magazine uitgeroepen als Tech Visionary en door Time Magazine’s als Most Influential Teen, werkte samen met Solange, J Cole, Vampire Weekend, Blood Orange en produceerde een aantal tracks van het Kendrick Lamar album ‘DAMN’ op zijn iPhone. Met The Internet tourde hij drie keer de wereld rond, gaf een TED Talk en werkte nauw samen met Louis Vuitton voor diens Virgil Abloh (waaronder het lopen van de LV show tijdens de Paris Fashion Week show). Hij heeft alle offers van major platenmaatschappijen geschuwd en brengt nu zijn eerste album op zijn eigen voorwaarden uit.

Deel: