Op dinsdag 19 november komt de Deense hardrockband Volbeat voor een concert naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De Amsterdamse stop is onderdeel van de Rewind, Replay, Rebound World Tour. De naam verwijst naar het gelijknamige album dat de band op 2 augustus van dit jaar uitbrengt. De voorverkoop voor het concert start volgende week vrijdag, 24 mei, om 10 uur.

Volbeat ontstaat in 2001 in Kopenhagen. Sindsdien hebben ze zich onvermoeibaar een weg naar de top van de hardrockscene gevochten door vele intensieve tours. Daarnaast levert de band een solide reeks van 6 studioalbums af. Hun laatste studioalbum ‘Seal The Deal & Let’s Boogie’ debuteerde op # 1 in zeven landen. In Canada en Noorwegen kwam het album in de hitlijsten op # 2, in de VS op # 4 en in het Verenigd Koninkrijk op # 16. Meest recent heeft de band ‘Let’s Boogie! Live At Telia Parken’ uitgebracht; een concertfilm en -album waarin hun legendarische show uit 2017 in Kopenhagen voor 48.250 fans is vastgelegd, de grootste show die een Deense band ooit in Denemarken heeft gespeeld.

Vandaag kondigt Volbeat de eerste deel van de ‘Rewind, Replay, Rebound World tour’ aan, met supportacts Baroness & Danko Jones. Tijdens deze tour treden de Deense rockers op in steden als Londen, Madrid, Berlijn, Hamburg, Stockholm en Amsterdam. Iedereen die het album vooraf bestelt bij de officiële Volbeat-store, ontvangt een pre-salecode waarmee ze als eerste toegang hebben tot tickets voor de Europese headlineshows van 2019. Vanaf dinsdag 21 mei om 10.00 uur kunnen deze fans hun ticket kopen. Leden van de fanclub Rebels en Angels hebben ook toegang tot de pre-sale.

De band kondigde al eerder aan dat ze, naast Gojira en Behemoth, als speciale gasten mee gaan met Slipknot op hun uitgebreide Knotfest Roadshow North American Tour. Deze 29-daagse tour begint op 26 juli in Mountain View, CA, met extra stops in Salt Lake City, Phoenix en Austin. Kaarten voor deze shows zijn reeds te koop.

Volbeat, de multi-platina, Deense rockband, bevestigt hun terugkeer met hun zevende studioalbum ‘Rewind, Replay, Rebound’, dat op 2 augustus via Vertigo Records wordt uitgebracht. Voor het album heeft Volbeat- Michael Poulsen (gitaar/zang), Rob Caggiano (gitaar), Kaspar Boye Larsen (bas) en Jon Larsen (drums) -gebouwd op het onderscheidende psychobilly, punk-getinte rock ‘n’ roll-geluid waar ze bekend om zijn, maar zijn nieuwe creatieve ideeën niet uit de weg gegaan.

“The whole point for us going into the studio, is because you still have something to prove — not just for the fans, but mostly for yourself” legt Poulsen uit: “We would not be able to do this record if it wasn’t for the work we have done in the past. No matter how old the band gets or how many records we do, there is always going to be that signature sound”.

‘Rewind, Replay, Rebound’ is hier beschikbaar voor pre-order in alle formaten, inclusief een 2 CD deluxe edition, een special deluxe edition box set en transparant en blauw gekleurd vinyl, elk beperkt tot slechts 1.000 exemplaren.

In hun reeds legendarische carrière, opende Volbeat in het verleden voor bands als Metallica, Motorhead en Slipknot, ontvingen ze in 2014 een Best Metal Performance Grammy nominatie voor ‘Room 24’ en won de band meerdere Deense muziekprijzen.

Voor dit album heeft Volbeat uit hun eigen persoonlijke geschiedenis en dat van hun genre geput. Zo zijn de lyrics van het nummer ‘Last Day Under the Sun’ geïnspireerd op een boek over Johnny Cash. Poulson beschrijft openhartig: ”When I read his book, he went through tough times with alcohol and drugs… He walked into a cave to lay down to die. But he wakes up and feels like he has been given a second chance…” In het nummer ‘When We Were Kids’ reflecteert Volbeat op thema’s als onsterfelijkheid en onschuld, die we allemaal ervaren in de naïviteit van onze jeugd, terwijl ‘Rewind the Exit’ en ‘Die To Live’ bespreken beide hoe het nastreven van perfectie een leeg doel kan zijn.

‘Rewind, Replay, Rebound’ werd geproduceerd door Jacob Hansen, met wie ze al jarenlang samenwerken, en werd geproduceerd door Rob Caggiano en Michael Poulsen. Dit is het eerste studioalbum met Kaspar Boye Larsen op bas. Om het geluid van het album te perfectioneren, maakte de band gebruik van een groot aantal gastmuzikanten. Naast het opnieuw werken met achtergrondzanger Mia Maja op verschillende tracks, zijn ze ook herenigd met het Harlem Gospel Choir. Clutch zanger Neil Fallon is te horen op ‘Die to Live’. Raynier Jacob Jacildo (piano) en Doug Corocran (saxofoon) van de band van JD McPherson geven ook hun bijdrage aan dit nummer. ‘Cheapside Sloggers’ bevat een indrukwekkende gitaarsolo van Gary Holt, de gitarist van Exodus en Slayer. Het is duidelijk dat Volbeat zijn passie voor creëren en vooruitgang niet heeft verloren.

Deel: