Zojuist ontvingen wij het droevige bericht dat Doris Day (echte naam Doris Mary Kappelhoff) op 97-jarige leeftijd is overleden. Naar wat bekend is gemaakt stierf ze aan de gevolgen van een longontsteking in haar huis in Carmel Valley, Californië.

Doris Day had haar grootste hit met de single ‘Que sera sera’ (Whatever Will Be, Will Be). Eind jaren ’50, begin jaren ’60 raakte Day bekend bij het grote publiek vanwege haar rollen in totaal 39 films waaronder de western-musical ‘Calamity Jane’ met daarin een van haar grootste hits ‘Secret Love’, de Hitchcock film ‘The Man Who Knew Too Much’ en ‘Lullaby of Broadway’. Eind jaren ’60, begin jaren ’70 was de zangeres/actrice op de Nederlandse tv te zien in haar eigen serie ‘The Doris Day Show’.

In 1975 bracht ze haar memoires uit getiteld ‘Doris Day: Her Own Story’. In 1989 mocht Day voor haar gehele filmoeuvre een ere-Golden Globe Award in ontvangst nemen, in 2008 een ere-Grammy Award voor voor haar muzikale prestaties. Het laatste album dat Doris Day uitbracht was ‘My Heart’ in 2011.

Deel: