Hoewel hij pas 22 jaar oud is heeft Tom Killner uit het Engelse Rotherham al een behoorlijke reputatie weten op te bouwen. Met twee albums, ‘Hard Road’ (2015) en ‘Live’ (2017), talloze optredens in het Verenigd Koninkrijk en Europa op zijn naam, verscheen eind vorig jaar zijn derde cd ‘Get Back Up’. Killners band bestaat uit bassist Oliver Tallent, drummer Jake Ashton en toetsenspeler Wesley Brook. De productie was in handen van de ervaren Andy Quinn, die onder meer heeft gewerkt met Eric Bell (Thin Lizzy).

Op ‘Get Back Up’ staan elf nummers, die we zouden kunnen omschrijven als eerlijke, recht-door-zee op blues geënte rock. Het geheel varieert van stevige rockers, powerballads en southern rock. De band is hecht en geeft een stevige basis voor Killners goede stem en uitstekende gitaarwerk. Stevig en smaakvol. Al meteen van de opener, het rockende ‘When Love Comes For You’, tot en met de akoestische ballad ‘Memories Of You’, weet de band de aandacht van de luisteraar vast te houden.

 

De volgende nummers verdienen wat mij betreft een bijzondere vermelding. ‘Working Man’ is een prima southern rocknummer, zeven minuten lang, met een langzaam opbouwende gitaarsolo, die naar een climax toe werkt. Het instrumentale ‘Colibri’ doet denken aan de westcoast rock à la Grateful Dead. ‘Devil Woman’ is een bluesachtig rocknummer met een mooie interactie tussen orgel en gitaar. De kwaliteit van de eigen nummers en het doorleefde, doch jonge, stem- en gitaargeluid zorgen voor een fris geluid in de wereld van de rock en blues. We zullen nog veel horen van Tom Killner. (8/10) (Of The Edge)

Deel: