Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Hollies in Martiniplaza.

Concerttip donderdag 25 april: The Hollies in Martiniplaza

Het was een hitmachine die in de jaren ‘60 en ‘70 nimmer haperde. Sterker: The Hollies draaiden tussen 1963 en het midden van de jaren ‘70 dusdanig op volle toeren, dat ze meer hit successen kenden dan de The Beatles. Bobby Elliott (75) en zanger/gitarist Tony Hicks (71) zijn de twee laatst overgebleven originele leden van The Hollies.

Met The Rolling Stones is het de enige band die sinds de jaren ‘60 zonder onderbreking speelt. Van de tegenwoordige Hollies maken behalve Elliott en Hicks, bassist Ray Stiles, gitarist Steve Lauri, toetsenist Ian Parker en zanger Peter Howarth deel uit. Wereldwijd vormen The Hollies de jukebox van een complete generatie. ‘Bus Stop’, ‘Carrie-Anne’, ‘He Ain’t Heavy, He’s my Brother’. Het is een greep uit het schatrijke oeuvre van de band.

Deel: