Wooten Brothers wordt al meer dan 4 decennia geprezen om hun innovatieve muziek waarin de muzikale grenzen van jazz, funk, soul R&B, rock en bluegrass door de broers worden herschreven.
Wooten Brothers: Een naam die over de hele wereld in de harten van muzikanten ontzag en respect afdwingt. Broers Victor, Roy ‘Futureman’, Regi en Joseph hebben ieder minimaal één Grammy achter hun naam staan. En dan is er de oudste wolf in de Wooten-roedel, gitaarvirtuoos Regi Wooten. Hij staat bekend als ‘The Teacher’: Er wordt gezegd dat toen de Wooten Brothers nog peuters waren, het allemaal begonnen is met de negenjarige Regi, die zijn broers leerde gitaarspelen.

De broers hebben heel wat prijzen en prestaties achter hun naam staan. Victor heeft vijf Grammy’s gewonnen en wordt vergeleken met de legendarische Jaco Pastorius. Naast toetsenist in Steve Miller Band is Joseph componist, motiverend spreker en een geweldige vocalist. Roy ‘Futureman’ Wooten, ook winnaar van vijf Grammy’s, is naast uitstekend percussionist ook uitvinder van zijn eigen muziekinstrumenten. Door Regi’s unieke stijl van gitaarspelen wordt hij ook wel vergeleken met Jimi Hendrix, Frank Zappa en Chuck Berry.

Samen brengen de Wooten Brothers hun ongeëvenaarde ervaring, originaliteit en muzikale expertise naar het podium. De shows zijn energiek en funky met verschillende muziekstijlen, van originele titels tot klassiekers. Kortom: Deze broers zijn de ‘real deal’ en hun shows wil je niet missen! Op dinsdag 5 november staan ze in De Oosterpoort in Groningen.

 

Deel: