De heren van Keane zitten op dit moment in de studio waar ze de laatste hand leggen aan hun nieuwe album, dat naar verwachting later dit jaar verschijnt. De voorlopig nog titelloze plaat wordt de opvolger van ‘Strangeland’ uit 2012.

In de tijd dat Keane een rustperiode inlaste heeft frontman Tom Chaplin twee soloalbums uitgebracht. Nadat hij de eerste nummers hoorde die Tim Rice-Oxley, de songwriter en pianist van Keane, voor een soloproject had geschreven raakte hij zo geïnspireerd dat de heren ter plekke besloten er een gezamenlijk project van te maken.

“Voor mij was het een van de meest persoonlijke en kwetsbare collecties van nummers die ik ooit heb gehoord” zegt Tom Chaplin, “Ik werd er als het ware door aangetrokken. Het voelde als een verhaal dat ik kon helpen vertellen”. Voordat ze het wisten zaten Chaplin en Rice-Oxley weer in de studio met hun oude bandmaten, drummer Richard Hughes en bassist Jesse Quin, te werken aan een album waar ze allemaal erg trots op zijn.

Keane heeft inmiddels een aantal Europese shows aangekondigd en is deze zomer twee keer te zien in Nederland. Ze staan op 9 juni op het Hello Festival (Emmen) en op 7 september op Live On The Beach (Scheveningen).

Het wordt het vijfde album voor de band, die in het verleden grote hits had met o.a. ‘Somewhere Only We Know’, Everybody’s Changing’, ‘Bend & Break’ en ‘Is It Any Wonder’.

Deel: