Zondagavond stond een uitverkochte Effenaar te wachten op de uit Trinidad afkomstige zanger Leslie Sebastian Charles, beter bekend als Billy Ocean. De zanger die afgelopen januari de 69 jaar heeft bereikt stond samen met zijn volledige band klaar om het podium van de Effenaar te betreden. Ze hadden geen support act voor deze avond maar het publiek was gelijk opgewarmd zodra de band begon te spelen.

Zijn eerste hits zijn afkomstig uit eind jaren ‘70 en zijn laatste album verscheen in 2003 dus het werd een stapje terug in de tijd. Nadat de band het intro ingezet had van ‘Are You Ready’ kwam de vrolijke zanger het podium op. De set werd vervolgd met ‘Upside Down’. Billy’s oog viel op een erg jong meisje van een jaar of 5 die helemaal vooraan stond met een roos in haar hand. Billy nam deze graag aan en hing hem op bij het drumstel, gaf het meisje een kus op haar hand en begon lachend aan de volgende nummers.

“Are you ready to dance, sing and misbehave with me?” vroeg de zanger aan het publiek. De zanger die toch al een aardige leeftijd heeft bereikt liet zien dat hij zijn danspasjes nog niet verleerd is. Tijdens één van zijn hits ‘Love Really Hurts Without You’ liet het publiek ook hun danskunsten zien, er zijn maar weinig mensen die tijdens dit nummer stil stonden en niet meezongen. Het publiek gemixt met jong en oud zongen de nummers woord voor woord mee.

Halverwege de set kwam er een cover voorbij van reggaelegende Bob Marley & The Wailers. ‘No Woman, No Cry’ werd erg goed uitgevoerd door de band en hun driekoppige achtergrondkoor. Voor het volgende nummer verliet het achtergrondkoor het podium maar dit werd al snel opgevangen door het publiek tijdens het rustige ‘Suddenly’. Hierna kwam iedereen weer snel terug het podium op, om de laatste hits te spelen. ‘Loverboy’ en ‘Get Outta My Dreams, Get Into My Car’. Het laatste nummer werd aangekondigd en uiteraard was dat ‘When The Going Gets Tough, the Tough Get Going’. Na een korte pauze kwamen ze nog een maal terug om af te sluiten met ‘Caribbean Queen (No More Love on the Run)’.

Het was een mooie en vooral vrolijke avond. De zanger die het gehele optreden zijn brede glimlach liet zien en ondanks zijn leeftijd zijn danspasjes niet achterwege heeft gelaten was ook nog erg goed bij stem. Al zijn grootste hits kwamen voorbij en deze werden goed in ontvangst genomen door het publiek.

Foto’s (c) Emily Parry

Deel: