Op dinsdag 22 oktober komt het internationale viertal Il Divo voor een concert naar de Amsterdamse Ziggo Dome. Met deze uitbreiding van de indrukwekkende Timeless tour viert de groep haar 15e verjaardag op grootse wijze in Nederland.

De alom geprezen groep IL DIVO -bestaande uit Carlos Marin uit Spanje, Urs Buhler uit Zwitserland, Sebastien Izambard uit Frankrijk en David Miller uit de VS- werd 15 jaar geleden voor het eerst ontdekt en begeleid door Simon Cowell. Binnen korte tijd veroverden ze fans uit heel de wereld met hun magnifieke stemgeluid en unieke muziekstijl die verschillende genres, talen en melodieën combineert.

De groep is inmiddels uitgegroeid tot een wereldberoemde tenor powerhouse zanggroep. Wereldwijd heeft Il Divo meer dan 30 miljoen albums verkocht, 160 gouden en platina albums in 33 landen op hun naam staan en ze waren de eerste klassieke crossover-artiesten die een albumdebuut maakten op nummer 1 in de Billboard Top 200. In 2006 leverde hun onmiskenbare succes hen zelfs een plaats op in The Guinness Book of Records als de commercieel meest succesvolle klassieke crossoverband in de geschiedenis van de muziek.

Deel: