Veel van ons kennen Chris O’Leary als de zanger van The Barnburners, de band van Levon Helm, waar hij zo’n zes jaar deel van uitmaakte. Echter sinds 2011 heeft deze voormalige marinier zijn eigen carrière en daarmee al vier albums op zijn naam staan. Het laatste dateert alweer van 2015 en eindelijk is nu album nummer 5, getiteld ‘7 Minutes Late’ verschenen.

Hierop wordt zanger en mondharmonicaman O’Leary vergezeld van Andrei Koribanics (drums, percussie), Matt Raymond (bas), Peter Hopkinson (gitaar), Greg Gumpel (orgel, piano), Andy Stahl (tenor sax) en Chris Difrancesco (saxofoons, klarinet). Op ‘7 Minutes Late’ staan twaalf door Chris zelfgeschreven nummer.

Muzikaal bevinden we ons in de zeer prettige soulvolle blues met uitstapjes naar bluesrock en dixie. Wat teksten betreft is het niet allemaal vrolijkheid wat de klok slaat. Verdriet en wanhoop horen we regelmatig terug, zoals in het titelnummer ‘7 Minutes Late’, waarbij de late trein een metafoor is voor gemiste kansen.

Gelukkig staan er ook wat meer hoop gevende werkjes op, wat al blijkt uit de titels van ‘One More Chance At Love’ en het akoestische ‘Daddy’s Here’. Favoriete nummers zijn het swingende ‘What The Devil Made Me Do’, waar Chris Vitarello op gitaar te horen is, het rockende “Bones” en de al genoemde soulballad ‘Daddy’s Here’. Een meer dan uitstekende cd. (8,5/10)  (American Showplace Music)

Deel: