In een uitverkochte zaal was het genieten van muziek uit Portugal en fado met een zacht, romantisch randje. Poëtisch mooi en toegankelijk. Het knusse theater zelf is gevestigd op een zolder van een prachtige hoeve in het platteland van de provincie. Een ideale plek om weg te dromen naar prachtige plekken plekken in Lissabon en het landschap van Portugal.

In september 2018 werd het nieuwe album ‘Oliveiras’ van Magda Mendes en Ward Veenstra onderscheiden met ‘De Gouden Notenkraker’!

Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, woont sinds tien jaar in Rotterdam. Ze tourde met haar fadoprogramma ‘Silencio!’ door de vele kroegen in de havenstad Rotterdam en bereikte zo een groot publiek. ‘Oliveiras’ presenteerde ze met orkest in het Concertgebouw Amsterdam.

Voor ‘Oliveiras’ schreef Magda samen met Ward Veenstra liederen die een stem geven aan de verhalen over haar vader António Oliveira. Liederen over eeuwenoude olijfbomen op het platteland en hoe het land en zijn bewoners in vergetelheid raakten na de vele bosbranden die deze streek teisterden. En over hoe Magda haar wortels voelt ontbranden als ze terugdenkt aan haar geliefde geboortegrond.

Het optreden in het theater ‘op zolder’ was intiem concert en bracht de de zaal in vervoering. Dit werd bevestigd door de vele complimenten na afloop. En ook over de huisgemaakte Portugese soep: Caldo Verde, die in een mum van tijd op was… En dan nog de vino verde met de naam Mendes erop, dat die lekker was bleek, de voorraad is opgegaan.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort

Deel: