In hun vijfjarige bestaan hebben Phil Bee’s Freedom, de band rond zanger Philippe Bastiaans, een stevige voet kunnen plaatsen in de Nederlandse bluesscene. Twee goed ontvangen cd’s, één live en één uit de studio, flink wat optredens, het winnen van de Dutch Blues Challenge, de tweede plaats op de European Blues Challenge en een halve finale tijdens de International Blues Challenge zijn maar enkele wapenfeiten.

De band bestaat naast de al genoemde Phil Bee uit toetenspeler Pascal Lanslots, de gitaristen John F. Klaver en Berland Rours, drummer Arie Verhaar, de bassisten Wil Hermens en Carlo van Belleghem en de zangeressen Tarah Ouwerkerk en Nicole Verouden.

‘Home’ is de derde cd van de band, waarop negen door de diverse bandleden zelfgeschreven nummers staan. Zelf noemen ze hun stijl ‘contemporary blues’, in feite blues met invloeden van jazz, soul en classic rock. Ach, hang er maar een etiket aan. Feit is dat het gewoon erg lekker klinkt. Bouwend op de strakke ritmesectie van drums en bas kan de rest van de band zijn muzikale stijl etaleren. Het zijn stuk voor stuk goed geschreven en uitgevoerde nummers, die goed in het gehoor liggen. Favorieten zijn ‘I Gotta Go Away’ van Rours en Bee, en de afsluiter ‘Peace Of Mind’ van Klaver en Bee. Kortom een uitstekende plaat met veel luisterplezier. Aanrader. (8/10)  (Soul Sacrifice)

Deel: