De trouwe bezoeker zal weten dat Geinbeat naast haar jaarlijks terugkerend festival ook de Kleine Prijs van Nieuwegein organiseert. Dit is een muziekwedstrijd voor beginnende bands die op de één of andere manier een verbintenis hebben met Nieuwegein. De winnaar van de Kleine Prijs van Nieuwegein krijgt een podium tijdens het Geinbeat festival. Daarnaast zal de Kleine Prijs van Nieuwegein de winnaar voordragen voor de Utrecht Popprijs.

Heb jij een beginnende band, die een verbintenis heeft met Nieuwegein? Schrijf je dan nu in voor de Kleine Prijs van Nieuwegein door een email te sturen naar Kleineprijs@geinbeat.nl waarin je het volgende vermeld:
Naam band/artiest, soort muziek, aantal bandleden, wat wie bespeeld, hoe lang bij elkaar en wat er aan techniek nodig is. Alle soorten muziek zijn hierbij welkom, zolang het maar origineel is.

De Kleine Prijs van Nieuwegein bestaat uit twee voorrondes, met elk maximaal vijf bands. De twee voorrondes vinden plaats op vrijdag 1 maart 2019 en vrijdag 8 maart 2019. Uit iedere voorronde komen twee winnaars: Eén publiekswinnaar en één winnaar die door een onafhankelijke jury wordt bepaald. De vier winnaars spelen op vrijdag 22 maart 2019 tijdens de finale. De winnaar van de finale wordt vervolgens voorgedragen voor de Utrecht Popprijs en krijgt de mogelijkheid om op 13 juli 2019 tijdens de 25ste editie van Geinbeat te spelen.

Aan de bands wordt gevraagd om op de avond dat ze spelen om 18:00 aanwezig te zijn. Vervolgens vindt er om 19:00 een loting plaats voor de volgorde van optreden. De eerste band krijgt daarna vanaf 20:00 de mogelijkheid tot soundchecken en zal om 20:30 beginnen met spelen. De Kleine Prijs van Nieuwegein vindt plaats bij de Partner in Nieuwegein.

Deel: