Yann Tiersen doet op zaterdag 9 maart een extra matinee show in 013 in Tilburg. Eerder werd al bekend dat de Franse multi-instrumentalist voor vier shows naar Nederland komt. Hier wordt dus nog een vijfde concert aan toegevoegd, die plaats zal vinden in de middag op 9 maart.

De shows staan in het teken van het nieuwe, tiende album ‘All’, dat voorafgaand aan de tour zal verschijnen. ‘All’ is het eerste album dat is opgenomen in Yann Tiersen zijn nieuwe studio ‘The Eskal Project’, die tevens dienst doet als concertzaal. Yann Tiersen heeft voor dit imposante project in zijn woonplaats Ushant, een klein eiland in de Keltische zee, een verlaten discotheek omgebouwd tot muziekpaleis.

Al sinds 1995 bouwt Yann Tiersen, die veel bekendheid heeft gegeneerd met zijn zeer succesvolle soundtracks van de beroemde films ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’ en ‘Good bye, Lenin!’, een indrukwekkende discografie op.

Begonnen in de klassieke muziek, beweegt Yann Tiersen zich door de jaren heen almaar meer richting rock en electronica. Dit levert een eclectische combinatie van (post)rock en ambient op waarbij het filmische karakter nooit ver weg is.

Deel: