De twaalfvoudig Grammy winnende Amerikaanse formatie Tedeschi Trucks Band kondigt vandaag zijn nieuwe album ‘Signs’ aan, dat op vrijdag 15 februari uitkomt. Op het album van de 12-koppige bluesrock-band geformeerd rondom Susan Tedeschi en haar man Derek Trucks staan elf nieuwe tracks waarin vakmanschap en muzikale gretigheid doorklinken en persoonlijk alsook universeel leed met moed en overtuiging wordt bezongen.

‘Hard Case’ is het eerste nieuwe nummer afkomstig van ‘Signs’ waarop Derek’s ongeëvenaarde gitaarspel en Susan’s krachtige, soulvolle vocalen uitblinken. Aan de nummers op het album ‘Signs’ leverde ieder bandlid zijn of haar eigen persoonlijke bijdrage. Soms in de vorm van door pijn getekende levenservaringen. Zo verwerkt de band openlijk het verlies van vrienden en familieleden maar uit ook bezorgdheid over politieke polarisatie, algehele intolerantie en een wereld die onder vuur ligt.

“This is the first record we’ve made where, when I listen to it, it puts me in a specific place”, legt Derek uit. “It puts me in a zone and hits some raw nerves”, voegt Susan daar aan toe, “we are very lucky to do what we do, and we take responsibility for creating something positive to counter all the negativity. We all have to deal with tragic circumstances at times. As a musician, I feel it’s my job to go out there, kick ass the best I can and offer inspiration.”

De opnames van ‘Signs’ vonden wederom plaats in de thuisstudio van Tedeschi en Trucks, Swamp Raga, met de voltallige band en enkele bevriende gastmuzikanten. Voor de productie van het album werkte Trucks samen met Jim Scott (The Rolling Stones, Tom Petty) en Bobby Tis (Eric Clapton, Rosanne Cash), een proces waarbij gebruik is gemaakt van vooral authentieke en analoge opnametechnieken en apparatuur.

Tedeschi Trucks Band Live

De komende maanden tourt de Tedeschi Trucks Band nog door de Verenigde Staten. In april reist de band af naar Europa waar het ook Nederland bezoekt. Op donderdag 4 april treden ze op in het Muziekgebouw in Eindhoven, op woensdag 24 april in TivoliVredenburg in Utrecht.

Tedeschi Trucks Band – ‘Signs’ Tracklist:

Signs (High Times)
I’m Gonna Be There
When Will I Begin
Walk Through This Life
Strengthen What Remains
Still Your Mind
Hard Case
Shame
All The World
They Don’t Shine
The Ending

Deel: