Het is dit jaar al weer 35 jaar geleden dat het nummer ‘Suzanne’ van VOF de Kunst op nummer één stond in de Nederlandse hitlijsten. Dit feit was de aanzet tot een wereldwijde campagne waarbij het nummer in meerdere landen (en in meerdere talen) hoog in de hitparade kwam.

VOF de Kunst viert dit jubileum dit voorjaar met een mooi en vermakelijk feel-good nederpopconcert. ‘Suzanne’ en ‘Eén Kopje Koffie’, ‘Retour Sneek’, ‘Als ze Lacht dan Lacht ze Echt’, ‘Oude Liefde Roest Niet’ ennog veel meer hits. Klassieke VOF de Kunst hits gemixt met een paar andere nederpop hits uit de jaren 80 waarvan iedere Nederlander zonder aarzeling het refrein of meer kan meezingen. Daarnaast speelt de band enkele van haar mooiste album tracks van de afgelopen 35 jaar.

VOF de Kunst

VOF de Kunst werd opgericht in 1983 in Tilburg. Meteen dat jaar stond de band met als frontman van de band zanger Nol Havens op nummer de bovenste plek in de hitlijsten met de hit ‘Suzanne’. ‘Suzanne’ bleek een internationale hit en zo reisde VOF de Kunst in 1984 als The Art Company maandenlang door bijna alle Europese landen. Van de Engelstalige versie ‘Susanna’ werden uiteindelijk wereldwijd drie miljoen exemplaren verkocht. Enkele jaren later werd dit succes nog eens dunnetjes over gedaan met ‘Eén kopje koffie’, dat werd geschreven door Erik van Muiswinkel.

De afgelopen acht seizoenen stond Erik van Muiswinkel samen met VOF de Kunst in de verschillende Nederlandse theaters met hun kinderrepertoire. De kinderen van toen zijn de ouders van nu, dus gaat VOF de Kunst voor het 35-jarig jubileum op tournee, die de hits brengt van Eindhoven tot en met Leiden.

VOF de Kunst clubtour 2019:

09-2-2019 Effenaar, Eindhoven
16-2-2019 De Spot, Middelburg
23-2-2019 Patronaat, Haarlem
24-2-2019 Luxor Live, Arnhem
01-3-2019 Bibelot, Dordrecht
02-3-2019 Peppel, Zeist
09-3-2019 Bolwerk, Sneek
16-3-2019 Corneel, Lelystad
29-3-2019 Kroepoekfabriek, Vlaardingen
13-4-2019 Ukien, Kampen
18-4-2019 Gebr. De Nobel, Leiden

Deel: