Regiseur Bastiaan Bosma portretteerde de man die vanuit Rotterdam monomaan werkt aan zijn carrière. Voilà: de eerste documentaire geproduceerd door Excelsior Recordings. ‘De Koning van de Nederlandstalige Rock & Roll’ beleeft op 30 januari zijn première op International Film Festival Rotterdam. Plaats van handeling is WORM waar Ricky de Sire na de vertoning een exclusief optreden verzorgt.

Ter gelegenheid van de documentaire stelde Arie van Vliet (zanger/gitarist van Lewsberg) tezamen met de beheerder van het Ricky de Sire-archief Niek Hilkmann het album ‘Overal Tegenin’ samen, dat ‘Het beste van vier decennia Ricky de Sire’ bundelt op cd. Dit album verschijnt in een gelimiteerde oplage op Excelsior.

‘De Koning van de Nederlandstalige Rock & Roll’

Sinds de jaren ‘80 brengt Ricky de Sire (Eric de Boer) met enige regelmaat en in samenwerking met verschillende muzikanten, singles en platen uit. Toch is het hem tot op heden niet gelukt een groot publiek te bereiken, ondanks een tomeloze toewijding en inzet.

In deze film blikt Eric terug op zijn carrière en kijkt hij naar de toekomst. We zien hoe hij ondanks alle tegenslagen en het gebrek aan erkenning nog altijd hoopt op een doorbraak bij een groot publiek.
Daarnaast zien we een muzikant en artiest die zijn hele leven wijdt aan het creëren van een uniek oeuvre dat hij zelf als zijn levenswerk beschouwt.

Door dicht op de huid van Eric te zitten en doordat hij de ruimte krijgt om vrijuit te reflecteren op zijn eigen werk en zijn leven, ontstaat een beklemmend en ontroerend portret van één van Nederlands meest gepassioneerde en unieke artiesten die tot nu toe altijd onder de radar is gebleven.

Deel: