Van sommige artiesten word je blij, heel blij zelfs. Omdat zij iets vertegenwoordigen wat je vandaag de dag niet meer zo vaak tegenkomt. Zeker onder Nederlandse artiesten. Danny Vera is zo’n artiest waar je zowel blij als hoopvol van wordt.

Behoeft de beste man nog enige introductie? Uiteraard kent iedereen hem als vast lid van de huisband van het programma Veronica Inside (Voorheen Voetbal Inside natuurlijk) Met zijn energieke Rockabilly – en Americana sound en uitstraling brak Danny Vera landelijk door naar het grote publiek. Dit jaar en volgend jaar gaat Vera weer touren. In 2018 gaat hij weer langs alle poppodia ’s en in 2019 start zijn theatertour. Tegelijkertijd brengt hij zijn nieuwe album in twee delen uit. In 2019 zal het tweede deel van ‘Pressure Makes Diamonds-2 – Pompadour Hippie’ verschijnen en afgelopen november 2018 verscheen ‘Pressure Makes Diamonds-1 – Year of The Snake’.

Het eerste deel bevat zes tracks in totaal en bijzonder is dat beide albums gemixt zijn door Vance Powell (Chris Stapleton, Jack White.) Een heerlijke Americana intro op titeltrack ‘Year of The Snake’ met de warme stem van Vera openen het album. En direct word je gegrepen door de pure sound van Veras stem en muziek. Een gedroomde opener.

‘Fallen King’ swingt er meteen lekker in met een uitstekende gitaarriff en vrolijke trompet. De luisteraar begint meteen lekker mee te zingen met het refrein en swingt gezellig mee op de muziek. Terwijl ‘Stars Align’ die heerlijke rockabilly sound heeft die een beetje duister klinkt. Ook de tekst is lekker melodramatisch en is perfect voor onderweg om al reizend de dingen te overdenken.

Op ‘Next Night Next Flight’ heeft Vera een heerlijke vibratie in zijn stem die perfect past bij deze mid-tempo track. Met ‘Honey South’ heeft hij een lekker dansbare stevige 50’s track en is ‘Bo-utiful’ een hele mooie ballad als afsluiter van dit eerste deel. Een man van grote klasse waar Nederland trots op mag zijn, maar helaas nog altijd in dit landje te weinig credits krijgt voor de stijl die hij speelt.

Daarom geef ik hem die credits en de waardering die Danny Vera zo verdient wél! Op ‘The Year of The Snake’ zijn alle song stuk voor stuk gewoon perfect en vormen ze een mooi geheel als album. Je wilt alleen maar het tweede deel horen na het beluisteren. En Danny Vera live zien spelen. Een geweldig eerste deel waar men trots op mag zijn. En daarom 10 punten waardig. (10/10) (Excelsior)

Deel: