Zangeres Sherry Dyanne, met haar herkenbare authentieke stemgeluid, brengt in december haar kerstalbum ‘Let It Glow’ in Nederland uit. Met niet alleen klassiekers als ‘Silent Night’ en ‘It’s beginning to look a lot like Christmas’ in een intiem jazzy en soulfull jasje, maar ook staan er een paar zelfgeschreven kerstliedjes op het album. Aan het album werkte onder meer pianist Michiel Borstlap mee. Met Borstlap deelde ze al eens het podium, zo ook met bijvoorbeeld Michael Franti en Candy Dulfer. ‘Let It Glow’ werd eerder uitgebracht in Amerika, waar bijna 40.000 exemplaren werden verkocht. In Nederland verscheen het album op 7 december 2018.

Sherry zal door sommigen nog wel herkend worden als deelneemster aan de Soundmixshow in 2001, waarin ze hoge ogen gooide. Daarna heeft Sherry zich ontwikkeld tot een veelgevraagd jazz zangeres die ook in Amerika inmiddels een carrière heeft, gezien de verkoopcijfers van dit album aldaar.

Sherry Dyanne heeft een fantastische stem, laat dat gezegd zijn en daar hoeft ook geen twijfel over te zijn. Het is een feit. ‘Let it Glow’ is en blijft echter een kerstalbum. Kerstalbums worden verkocht rond kerstmis, je ziet ze dan vaak in de tuincentra op de kerstafdeling liggen, tussen de haakjes voor de kerstballen en de geurkaarsen. Daar horen deze cd’s ook thuis. Kerstalbums zijn niet origineel, worden niet gemaakt met de intentie een creatief statement te maken. Ze worden, net als dit album, voorzien van dertien in een dozijn arrangementen en dan maar verkopen die handel.

‘Let it Glow’ is zo’n obligaat kerstalbum. Ondanks het feit dat Sherry enorm goed kan zingen en ondanks het feit dat Michiel Borstlap erop meespeelt zal het niet verder komen dan het zoveelste album dat op de achtergrond gedraaid wordt tijdens de kaasfondue of de steengrill. Dat is niet erg, zo hoort het ook, het is traditie. En, maakt u zich vooral geen zorgen, alle classics staan erop hoor, daar kunt u blind op vertrouwen. Het album ligt al twee weken in de winkel, heeft u nog geen muziek voor kerst, hetgeen nauwelijks voorstelbaar is, dan is het album van Sherry Diane een goede keuze, net als al die andere kerst cd’s. (5/10) (CTM)

Deel: