De zesde editie van Down The Rabbit Hole vindt plaats van 5 t/m 7 juli 2019 in de Groene Heuvels bij Beuningen. Deze avontuurlijke minivakantie aan het kraakheldere meer speelt zich af rond drie muziekpodia en vele verscholen wereldjes waar veel te ontdekken is. Laat je verrassen in het lieflijk glooiende bos, op het riante zandstrand en zelfs in het peilloos diepe water – van de vroege ochtend tot in het holst van de nacht. Net als de voorgaande, uitverkochte editie kun je op het relaxed en ruim opgezette festivalterrein een heel weekend lang met maximaal 35.000 andere bezoekers in alle vrijheid dwalen en verdwalen.

Vandaag wordt het eerste deel van het programma bekendgemaakt:

Editors

Op hun nieuwe album ‘Violence’ zetten de live onverslaanbare Engelsen hun dramarijk aanzwellende indierock met gebalde vuisten op standje orkaankracht. Beirut zal hun ambachtelijk bereide melancholieke liedjes brengen, waarin warmbloedige blazers vaak een hoofdrol spelen. Sofi Tukker brengt een multiculturele combo van jungle-pop, tropical, EDM en 90’s-house en is geknipt voor het exotische oerwoud van de Groene Heuvels.

Thom Yorke

De eigenzinnige frontman van Radiohead volgt grofweg in de voetstappen van zijn band, maar neigt daarbij meer naar trippy sfeerexperimenten met vintage elektronica. Op Down The Rabbit Hole Brengt hij zijn nieuwe album ‘Tomorrow’s Modern Boxes’. Ook op Down The Rabbit Hole staat de Britse band Foals. De hoogritmische postpunkers annex mathrockers uit Oxford keren terug op Down The Rabbit Hole om je compleet binnenstebuiten te spelen.

Underworld

Een optreden van deze Britse ravepioniers is altijd speciaal, want de liveshows van Karl Hyde en Rick Smith overdonderen meer dan welke andere dance-act ook. Maribou State staat ook op het festival. In welke staat je ook verkeert, met dit Britse dj- en producersduo ben je altijd waar je wezen wilt: in hogere sferen. De Zweedse Robyn komt ook. De grande dame van de euforische synth- en electropop staat al meer dan twintig jaar ongenaakbaar aan de top. Skepta is rauw en duister zijn z’n raps, dreigend en sinister de muziek. MC Skepta is niet voor niets de koning van de grime.

The Roots

Aangevoerd door drummer/vinylnerd Questlove en freestyleboss/zanger Black Thought dropt de negenkoppige Legendary Roots Crew al meer dan 25 jaar een funked-up mix van hiphop, soul, jazz en sousafoon-powered Illadelphian grooves. Jazzsaxofonist Kamasi Washington en zijn onverslaanbare band gooien alle smaken jazz, maar ook blues, soul, gospel en een flinke vuistvol funk in de mix. Legendarisch in levenden lijve. De nieuwe plaat van de IJslandse componist/producer Ólafur Arnalds werd geschreven om live uit te voeren, onder meer met twee zelfspelende en -denkende piano’s. Dat is te horen op Down The Rabbit Hole 2019.

Vampire Weekend

De New Yorkse indieband die graag afroritmes door zijn muziek spatelt, keert na vijf jaar afwezigheid terug met een nieuw album én een show op Down The Rabbit Hole. Maar ook de beeldschone electropop van AURORA komt. Rechtstreeks uit de Noorse natuur als tegengif voor onze drastisch ontsporende wereld. Om over na te denken én op te dansen. Producer/componist David August treedt op met een hang naar avontuurlijke liveshows. Virtuoze soundscapes met ambient, clubbeats, gothrock en fieldsamples om met open mond van te genieten.

Daarnaast zijn ook bevestigd: Agar Agar, Amber Arcades, Donny Benét, Khruangbin, Frank Carter & The Rattlesnakes, HENGE, Jordan Rakei, Parquet Courts, Low, Nona, Rolling Blackouts Coastal Fever, slowthai en The Comet Is Coming.

Deel: