De allereerste namen voor Mañana Mañana zijn zojuist bekend gemaakt: alternatieve rootsrockers The Sheepdogs, de Amsterdamse grungepop-sensatie Tape Toy, Annette Scholten en Nanke Flach met de zingende zaag, Dichter des Achterhoeks Eva Schuurman, de virtuoze pipaspeelster Liu Fang, de hagelnieuwe gitaarpopband Kitchenette, alternative rock van The Yawpers, onze huisband Boogie Beasts, singer-songwriters Micah & Julia en rockduo Money & the Man. Mañana Mañana zal plaatsvinden op 13-14-15-16 juni 2019 Vorden in Gelderland.

Mañana Mañana wil kleinschalig, kleurrijk, verrassend en origineel zijn. Elianne Weijers, programmeur van Mañana Mañana, legt uit waar de organisatie op let bij het boeken van de bands, artiesten en theateracts: “Mañana Mañana wil de bezoeker zelf laten ontdekken. Bijzonder theater, nieuwe en verrassende muziek van upcoming bands en toffe workshops. Qua muziek kunnen alle genre’s voorbij komen. In deze eerste lichting ontdek je bijvoorbeeld nieuw talent, gevestigde namen, ruige gitaren, kleine liedjes én maak je kennis met de zingende zaag en de pipa, een eeuwenoud Chinees snaarinstrument. Het enige wat al deze acts met elkaar gemeen hebben, is dat wij ze steengoed vinden. Het programma is er speciaal voor mensen die nieuwsgierig en openminded zijn en ook actief mee willen doen om er een feestje van te maken. Uitbundig dansen of aandachtig luisteren: alles mag!”

Mañana Mañana

Mañana Mañana speelt zich af rond een iconisch kasteel. Het eeuwenoude gebouw vormt het sprookjesachtig middelpunt van een festival dat in 2018 zo’n 28.000 bezoekers mocht verwelkomen. Het festival bevindt zich ver weg van de massa en middenin de natuur bij Landgoed Vorden en Kasteel Vorden. Daarmee alleen al onderscheidt het zich van alle andere festivals die Nederland rijk is. Mede door het kleinschalige karakter, de originele horecaconcepten en de vrijheid voor bezoekers, is Mañana Mañana een nog onontdekte en eigengereide toevoeging aan het festivallandschap. De vrijheid op het festival wordt benadrukt door de geringe hoeveelheid hekken. Er staan er wel wat, maar een flink stuk minder dan bij andere festivals. Touwen en paaltjes geven aan waar het festivalterrein stopt en de rest van de wereld begint.

Manana Manana

Deel: