Dennis Herrera groeide op in San José, Californië. Muzikaal werd hij beïnvloed door de muziek van die tijd, zoals de Yardbirds, Animals en Rolling Stones. Zijn eerste muzikale stappen waren ook in die richting. Later, toen hij zich meer inde blues begon te verdiepen, kwamen daar mensen als B.B. King, Willie Dixon en Howlin’ Wolf bij. En dat zij nog steeds zijn stijl beheersen blijkt wel op zijn nieuwe cd ‘You Stole My Heart’, zijn inmiddels derde album.

Op de cd staan elf door Dennis Herrera zelfgeschreven nummers. Hij wordt begeleid door twee verschillende bands, één uit Noord-Californië en een uit Zuid-Californië. In de eerste zitten Sid Morris (piano), Frank DeRose (bas), Jack Sanford (sax) en Robi Bean (drums). De tweede bestaat uit Rich Wenzel (toetsen), Bill Stuve (bas), Lee Campbell (drums), Gordon Peeke (percussie) en Denis Depoitre (harmonica). Op het album staan nummers in de klassieke bluesstijlen van Chicago, Memphis en de Westcoast. Daarbij maakt Herrera zijsprongen naar rock ’n roll, soul en jazz.

Bij het openingsnummer ‘You Stole My Heart’ kan hij nog niet meteen op mijn enthousiasme rekenen. Het komt wat mij betreft wat stroef op gang, maar vanaf het swingende ‘Takes Money’ heeft hij mij te pakken. Dat laat hij dan niet meer los en leidt hij de luisteraar door een reis van gevarieerde bluesstijlen. Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn het intrigerende ‘Fore’ en het jazzy ‘Recovery’. Kortom, een prima album met eigen nummers van een artiest, die het verdient om gehoord te worden. (8/10) (Dennis Herrera Music)

Deel: