De Schotse zangeres Amy Macdonald bracht in 2007 haar debuutalbum ‘This Is The Life’ uit. Het duurde een half jaar voordat het in Nederland werd opgepikt, maar het titelnummer van het album werd dan wel gelijk de grootste hit van 2008, en ook het album werd uiteindelijk een mega succes. Er volgden drie albums die minder succesvol waren en geen hits bevatten, maar het toch nog vrij redelijk deden.

Ze is inmiddels ruim 11 jaar actief, dus een verzamelalbum was geen vreemd idee. Die is er nu met het album ‘Woman Of The World – The Best of 2007-2018’. Een overzicht van materiaal van haar vier albums, en als extraatje de titeltrack en ‘Come Home’ als nieuwe nummers. Uiteraard staan haar hits erop (in Nederland waren dat er 3: ‘This Is The Life’, ‘Mr. Rock & Roll’ en ‘Don’t Tell Me That It’s Over’). Opvallend genoeg is dit geen overzicht van alle singles die ze heeft uitgebracht, want er ontbreken er een aantal. Zoals ‘L.A.’, ‘4 of July’ en ‘Spark’. Daarentegen is ervoor gekozen om er een aantal albumtracks bij te zetten, zoals het mooie ‘Left That Body Long Ago’ van het album ‘Life In A Beautiful Light’ uit 2012, en ‘From The Ashes’ van haar laatste album ‘Under Stars’ dat vorig jaar verscheen.

Het is niet bekend of de keuze voor de tracklist gemaakt is door Amy zelf. Hier en daar is de tracklist als overzicht wat eigenaardig. Allereerst door de keuze om singles weg te laten, en ook door te kiezen voor een akoestische versie van de single ‘Down By The Water’. Natuurlijk is het menselijk dat smaken verschillen, maar als ze ook hierbij haar beste albumtracks wilde laten meetellen dan was er één nummer dat hierop niet had misstaan: ‘Footballers Wife’ van haar debuutalbum.

Toch is ‘Woman Of The World’ een redelijk overzicht voor iedereen die kennis wilt maken met deze singer-songwriter die helaas na haar grote hitsucces van 10 jaar geleden wat ondergewaardeerd is gebleven. (7,0/10)(Mercury)

Deel: