Na een uitgebreide clubtour, een reeks bigbandshows en een speciale vinyluitgave in het kader van hun 25-jarig bestaan, sluit New Cool Collective (NCC) op vrijdag 28 december het jubileumjaar af met een grootste show in Melkweg, Amsterdam. De Big Band-blazers komen mee plus een aantal gasten. Vandaag kondigt NCC de eerste gasten aan: The Kik-frontman Dave von Raven en zangeres Fay Lovsky.

New Cool Collective heeft in de afgelopen 25 jaar maar liefst twintig albums uitgebracht en werkte samen met een breed scala aan artiesten, van Matt Bianco tot Typhoon en van Orchestra Baobab’s saxofonist Thierno Koité tot Trijntje Oosterhuis. Ook heeft de groep ontelbaar veel prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder meerdere Edisons en een Gouden Kalf. Het collectief is een hechte eenheid geworden die niet meer weg te denken is bij live televisieprogramma’s, theaters, grote podia, kleine clubs, jazzfestivals, popfestivals, wereldmuziekfestivals en alles wat je maar kunt bedenken. De line-up van de band is al 15 jaar consistent, met uitzondering van gitarist Rory Ronde, die zes jaar geleden toetrad tot de band.

Dit hele jaar staat voor het collectief in het teken van een aantal bijzondere projecten, waaronder ‘unplugged living room sessions’, die de leden onlangs opnamen in de huiskamer van saxofonist Benjamin Herman.

Deel: